AS’80 boekt als enige Almeerse club zege in 4G

Dankzij een 6-2 zege op Nederhorst is AS’80 naar de derde plaats in de vierde klasse G gestegen. De drie overige clubs uit Almere kwamen zondagmiddag niet tot winst. Zowel Sporting Almere als Forza Almere speelde met 2-2 gelijk. Waterwijk verloor met 1-0 bij Faja Lobi.

AS’80 coach Sandor Augustijn had in Nederhorst een heerlijke middag. Via treffers van Paul Elzinga en Nigel Weerden pakten de Almeerders al vroeg de leiding. “Het was een eenvoudige middag. Binnen 25 minuten stonden wij al met 2-0 voor, maar na de snelle voorsprong werden wij gemakzuchtig. Daardoor kreeg Nederhorst enkele kansen”, vertelde Augustijn.

Na de theepauze kwam Nederhorst terug tot 2-1, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Dankzij twee goals van Bram Benda en treffers van Rowdy en Elzinga liep de formatie van Augustijn uit naar 6-1. “In de rust heb ik gezegd dat we scherp moesten blijven, maar na de 2-1 was het even billen knijpen. Het is jammer dat in de negentigste minuut nog 6-2 nog viel, maar ik ben zeker tevreden. Ons doel is onveranderd. We willen promoveren, maar we moet geconcentreerd blijven spelen. Anders kunnen wij ons zomaar in een ploeg verslikken die vechtvoetbal speelt.”

Bij Sporting Almere keerde Stefan Verboom terug in de basis. De doelman van Sporting mocht tijdens het vorige competitieduel niet in actie komen, omdat hij geschorst was. Verboom kon echter niet voorkomen dat zijn team op 2-2 bleef steken. “Ik was blij dat ik weer mocht spelen”, zei Verboom. “In de eerste helft waren alle kansen raak. Vlak voor rust kwamen wij op een 2-1 achterstand, maar we bleven knokken.”

De formatie van Igor van Gelderen kwam tot twee keer toe terug van een achterstand. Ramiz Djalali nam de 1-1 voor zijn rekening. Nickay Schenk (foto) bepaalde vanaf de penaltystip de eindstand op 2-2. “Het was terechte penalty! Een speler van ‘S Gravenland maakte hands”, aldus Verboom. “Na de 2-2 golfde het spel op en neer. Helaas bleek de 3-2 er niet in te zitten, maar het grootste winstpunt is dat wij met heel de ploeg hebben geknokt. Dit resultaat geeft vertrouwen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4G.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!