AS’80 kan uniek seizoen bekronen met kampioenschap


De titelstrijd in de zondag vierde klasse G is uitermate spannend. APWC en AS’80 geven elkaar de laatste weken nauwelijks iets toe. Momenteel heeft AS’80 de beste papieren. Uitgerekend op de slotdag van de competitie treffen beide teams elkaar. “Wij gaan aan het langste eind trekken”, zegt AS’80-trainer Sandor Augustijn met volle overtuiging.

“We spelen in eigen huis en zijn dit seizoen nog ongeslagen”, vervolgt Augustijn. “Natuurlijk geven die statistieken geen garantie, maar we zijn de laatste maanden wel beter gaan spelen. Daarnaast kan ik komend weekend beschikken over een nagenoeg fitte selectie.”

AS’80 verloor begin december met 6-5 bij APWC. “In dat duel vielen vier doelpunten van APWC uit persoonlijke fouten”, blikt de coach terug. “We waren de betere ploeg, maar achterin stond het niet goed. Inmiddels gaat het een stuk beter. In de laatste drie wedstrijden gaven we maar twee goals weg en scoorden we zelf dertien keer.”

In totaal scoorde de formatie van Augustijn dit seizoen al 86 keer in 25 competitiewedstrijden. Dat komt mede door de ongekende productiviteit van Bram Benda. De jonge spits vertrekt volgend seizoen naar Hoofdklasser Ajax. “We scoren inderdaad makkelijk. Voor komende maandag geeft dat extra vertrouwen.”

Mocht AS’80 daadwerkelijk promoveren, dan mag de club voor het eerst sinds het seizoen 2011-2012 uitkomende in de derde klasse. “We zijn er heel dicht bij. We zijn bezig aan een uniek seizoen. In de afgelopen vijftien jaar heeft de zondagselectie van AS’80 nooit 55 punten of meer behaald.”

Komende maandag om 14.00 uur spelen de Almeerders de beslissende wedstrijd. “De barbecue en bloemen staan al klaar. We gaan er op Tweede Pinksterdag vol voor tegen APWC.” Klik hier voor de stand en het programma in de vierde klasse G.

Foto boven: Facebook AS’80

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)