Rick Bor, de maker van de 2-0, tijdens duel met AS'80.

AS’80 krijgt favorietenrol toebedeeld in stadsderby tegen Sporting Almere

In de vierde klasse G staat opnieuw een derby op het programma. Komende zondag kruizen AS’80 en Sporting Almere de degens. Afgaande op de stand van de ranglijst is AS’80 de favoriet. De formatie van Augustijn staat op vijfde plek. Sporting Almere is terug te vinden op de negende plaats.

Dat de ranglijst niet alles bepalend is, ondervond AS’80 aan den lijve. Twee weken terug verloor de formatie van Augustijn met 2-1 van stadsgenoot Waterwijk, terwijl Sporting Almere in hetzelfde weekend Forza Almere oprolde (7-1). “Het was een zeer terechte overwinning”, aldus Sporting-coach Igor van Gelderen.

Tijdens het duel met Forza Almere kreeg zijn team maar liefst twee strafschoppen tegen. “We kregen ook nog twee rode kaarten, de scheidsrechter floot niet heel sterk”, gaat Van Gelderen verder. “De belangrijkste les voor mijn spelers was dat we slimmer moeten worden. Als je 5-0 voorstaat, moet je geen onhandige overtredingen maken.”

AS’80 heeft hardop uitgesproken dat het wil promoveren. Voor Sporting Almere ligt dat anders. De ploeg promoveerde vorig seizoen vanuit de zesde klasse naar de vierde klasse. “Ik ben tevreden over de prestaties, maar ik merk dat het een behoorlijke stap is. Op het moment dat we vorig seizoen een tandje bijschakelde stond het 5-0. Dat is dit jaar anders. We moeten nu tot aan de laatste minuut knokken voor een goed resultaat.”

,,Ik verwacht komende zondag een getergd AS’80, maar op een goede dag kunnen wij van iedereen winnen. Dus ook van AS’80”, aldus Van Gelderen. Zijn collega-trainer Augustijn wordt er niet nerveus van dat zijn ploeg de favorietenrol krijgt toebedeeld. ,,Dat doet elke trainer”, zegt Augstijn, terwijl hij in de lach schiet. “Voor mij leeft deze derby minder, maar ik vind dat wij moeten winnen. We hebben uitgesproken dat we willen promoveren.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!