AS’80 loopt tegen Vreeswijk ook promotie mis

AS’80 staat met lege handen. Na het verspelen van het kampioenschap in de zondag vierde klasse G is het de Almeerders ook niet gelukt om via de nacompetitie alsnog naar de derde klasse te promoveren. Een 3-1 nederlaag kon door de ploeg van Sandor Augustijn op eigen veld niet meer ongedaan gemaakt worden: 1-1.

De thuisploeg was bijna de hele wedstrijd de toonaangevende ploeg, maar het maken van doelpunten ging de ploeg ook nu weer slecht af. Het gemis van spits Bram Benda (geschorst) was dan ook duidelijk merkbaar. In de beginfase had Rody Lamfermeijer al een kans, maar zijn inzet ging over het doel van Vreeswijk. Niet veel later volgde eenzelfde soort situatie met matige afronding van Lochtenberg.

Vreeswijk speelde met een versterkt middenveld, maar moest veelal het initiatief aan AS´80 laten. In de twintigste minuut had AS’80 zeker op 1-0 moeten komen toen de inzet van Dylan Dokter op fraaie wijze werd gered door Vreeswijk-doelman Elbertse. Via een counter viel een kwartier later het doelpunt wel aan de andere kant. Ramin Rezaie schoot laag de 0-1 binnen en Vreeswijk zat op rozen. Voor de rust kreeg AS´80 nog wel wat kansen op de gelijkmaker, maar Elbertse was uitstekend in vorm en kon de schade beperkt houden.

DSCF7761

In het tweede bedrijf kwam Vreeswijk slechts een paar keer over de middenlijn. De vele mogelijkheden die AS’80 kreeg leverden alleen nog geen doelpunt op. Dat duurde tot de 55ste minuut. Lamfermeijer ging goed door en bediende Mees van Eck voor de verdiende gelijkmaker. AS’80 geloofde nog in een inhaalrace van twee doelpunten. Er kwamen genoeg kansen, maar de ballen kwamen telkens niet lekker aan om de 2-1 te maken. Vreeswijk wist stand te houden en houdt kans op promotie naar de derde klasse, AS’80 blijft vierdeklasser.

Na afloop was de teleurstelling groot bij Augustijn, die voor de wedstrijd nog geloof had in een goed resultaat. “We waren de betere ploeg, maar het scoren wilde vandaag niet lukken. Er waren genoeg kansen om door te gaan, helaas mocht het niet zo zijn.” Dat onderstreept ook aanvoerder Nigel Weerden. “We hebben alles gegeven, maar onszelf niet beloond. Dat is erg zuur.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.