Home / Algemeen / AS’80 lost Fortius af in derde klasse

AS’80 lost Fortius af in derde klasse

Door een 0-2 nederlaag tegen AS’80 is Fortius officieel gedegradeerd. De ploeg van Peter Kost en Sven de Haan eindigt als laatste in de poule. Het breekpunt was het opstootje in de tweede helft waarbij Giliano Nijman, Rachid Guenaoui (Fortius) en Jordy Oudejans (AS’80) van het veld werden gestuurd. Met een man minder kon Fortius geen vuist meer maken. AS’80 promoveert naar de derde klasse.

Fortius moest winnen om AS’80 te passeren en zich te verzekeren van lijfsbehoud. De thuisploeg kreeg al snel een goede mogelijkheid om de score te openen. Gilliano Nijman vond Rachid Guenaoui bij de tweede paal maar de aanvalsleider mikte veel te hoog. Dit was een van de hoogtepunten van een verder zeer rommelige openingsfase.

Nadat Nijman faalde namens Fortius was het AS’80 die haar eerste kans gelijk wist te verzilveren. Sherwan Mustafa nam de bal goed aan en liet Kingsley Adu kansloos in de korte hoek: 0-1. Een mokerslag voor Fortius al was dit het doelpunt dat de wedstrijd absoluut nodig had. Amper een minuut later raakte Dylan Dokter de lat namens AS’80 met een geweldige pegel. Diezelfde Dokter liet het vlak voor het rustsignaal na om het aangeslagen Fortius op een grotere achterstand te zetten. De doorgebroken middenvelder schoot veel te zacht in waardoor Adu eenvoudig kon redden.

Het maken van een doelpunt leek vandaag niet aan Dokter besteedt. Hij kwam wederom oog-in-oog met Adu en werkte de bal ditmaal naast het doel. Fortius leek zich hierna voor de laatste keer op te richten. Het ging opportunistischer spelen en de druk op het doel van AS’80 nam steeds meer toe. Het duo Nijman-Guenaoui was weer gevaarlijk. Eerstgenoemde raakte het zijnet en Guenaoui zag zijn inzet gepakt worden door Michael van Mouwerik. De doelman van AS’80 kwam met de schrik vrij toen een voorzet van Nijman op de lat belandde. De sterke fase van Fortius zou helaas van korte duur zijn.

Nijman werd gevloerd en trapte overduidelijk na op Jordy Oudejans die zich vervolgens ook niet  meer kon beheersen. Het dreigde even uit de hand te lopen maar na een paar minuten leek de boel gesust. Na overleg met zijn grensrechter gaf scheidsrechter Gertges eerst rood aan Nijman en Oudejans. Tot ieders verbazing moest ook Guenaoui het veld verlaten. Deze beslissing leidde tot hevige protesten van Fortius. Een afkoelperiode van tien minuten was dan ook een logisch gevolg.

Na de onderbreking gooide AS’80 het duel op schitterende wijze in het slot. Bernio Dap trok naar binnen vanaf de linkerkant en zag zijn uithaal in de winkelhaak belanden: 0-2. Robin Steenhagen had het leed voor Fortius nog groter kunnen maken. Hij raakte echter de paal. Dit mocht de pret voor AS’80 uiteraard niet drukken want de overwinning was al binnen. Coach Sandor Augustijn neemt afscheid met promotie.

”Rachid (Guenaoui red.) probeerde iedereen uit elkaar te houden voor zover ik het heb gezien. Dus als hij dan rood krijgt klopt er iets niet”, aldus een teleurgestelde Peter Kost na afloop. ”De scheidsrechter zei eerst ook dat hij het bij twee rode kaarten zou laten. Hij verknalt gewoon de hele wedstrijd. Het is treurig dat het zo moet eindigen. We hebben verder ook niet goed gespeeld vandaag. Maar die rode kaarten waren echt het breekpunt.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Foto’s: Mario Wormhoudt

 

 

Send this to a friend