AS’80 pakt in Baarn periodetitel

AS’80 krijgt de kans om via de nacompetitie te promoveren naar de derde klasse. De ploeg van Sandor Augustijn verzekerde zich in en tegen Baarn van de derde periodetitel in de zondag vierde klasse F. Met een 1-4 overwinning bleven de Almeerders voor de elfde wedstrijd op rij ongeslagen.

“Iedereen binnen de club is heel blij. Van bestuur tot spelersgroep en supporters die er wekelijks staan. Het is een bekroning op het seizoen”, zegt doelman Michael van Mouwerik. “We begonnen heel slecht, de doelstelling van het kampioenschap zat er al snel niet meer in. In de tweede seizoenshelft draait het opeens. We zijn wat anders gaan voetballen, minder hoog drukzetten. Dat pakt heel goed uit.”

De eerste helft zal snel vergeten worden bij de Almeerders. “Het was een rare wedstrijd. Baarn begon sterk en wij waren zwak, zenuwachtig en rommelig”, vond Van Mouwerik. Beide ploegen deelden slechts een paar speldenprikjes uit. Op slag van rust brak Bernio Dap de ban door met een van richting veranderd schot voor de 0-1 ruststand te zorgen. Vrij snel na de hervatting kwam Baarn op gelijke hoogte via Jørn Brouwer.

In een tijdsbestek van tien minuten trok AS’80 de wedstrijd naar zich toe. Jordy Oudejans bracht de gasten weer op voorsprong, Fons Nijenhuis kon na een goede aanval vrij in het strafschopgebied de 1-3 binnen schieten en met een fraai afstandsschot zette Dylan Dokter de 1-4 op het scorebord.

De Almeerders gaan als middelste periodekampioen de nacompetitie in. Daarin komt het Spaarnwoude (als hoogste periodekampioen van 4D) en Fortius of Arsenal (als herkanser uit 3C) tegen in de poulefase. De winnaar van de poule speelt volgend seizoen in de derde klasse. Van Mouwerik: “Wij gaan nu volle bak voor de promotie en proberen naar de derde klasse te gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Archieffoto boven: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)