AS’80 pakt periodetitel na 5-1 winst op ASV’65

Het was in de zondag vierde klasse G voor AS’80 een belangrijke middag, want de ploeg van trainer/coach Michel Klijnzoon kon voor eigen publiek de tweede periode veroveren. Voor het zover was moest men deze middag wel even afrekenen met ASV’65 uit Ankeveen. Daarnaast moest de concurrentie ook punten verspelen. Uiteindelijk liep alles zoals men graag zou willen: 5-1.

In de beginfase was het nog niet zo zeker of de Almeerders wel zo simpel op de overwinning af zouden stevenen, want ASV’65 dat in de gevarenzone stond moest winnen om nog maar enige kans te maken om deze dans te ontspringen. Er waren dan ook best kansen voor de ploeg uit Ankeveen maar AS’80 was goed bij de les en voorkwam zo nu en dan erger. Later kwam de ploeg uit Almere beter in haar spel en waren de rollen omgedraaid, want bij inzetten van Colin Braxhoofden en Patrick Groeper had ASV alle geluk en bleef het scorebord vooralsnog op nul staan. Ook een omhaal van Stefan Leur verdween naast het doel van de overigens goed keepende ASV doelman Roelof de Jong. AS’80 dat uiteindelijk een behoorlijk veldoverwicht kreeg was jammer genoeg veelal te slordig in de passing en deed zichzelf hiermee behoorlijk te kort, want bij wat meer zuiverheid had men voor de rust al een riante voorsprong kunnen nemen.

In de veertig minuut was men dan toch doeltreffend toen Groeptar van AS’80 los was en alleen nog maar onreglementair afgestopt kon worden, arbiter Wierenga zag dat ook en wees resoluut naar de stip. Marco Brandenburgh liet vanaf elf meter de ASV doelman kansloos 1-0. ASV’65 vocht zich hier overheen en kwam vlak voor de rust op 1-1 toen een schot op doel van Yoeri Tol van ASV van richting werd veranderd en AS’80 doelman Kingsley Adu hier geen antwoord op had 1-1.

Het tweede bedrijf kenmerkte zich door een veel feller AS’80 dat kennelijk snel zaken wilde doen, uit diverse aanvallen kreeg de thuisclub twee corners te nemen, steeds kon men ingrijpen bij de bezoekers en was men zeker niet ongevaarlijk bij de daarop volgende counters. Hierna werd de druk van de thuisclub behoorlijk en moest men in de 65e minuut toestaan dat Marvin Tjon Sjoe herhaaldelijk de verdediging te snel af was en hij alleen maar af te stoppen was op een onreglementaire manier. Dit leverde AS’80 weer een strafschop op en was Marco Brandenburgh weer de maker: 2-1.

Nu was AS’80 los en liep men uit naar een verdiende 5-1 winst, eerst scoorde Colin Braxhoofden de 3-1 met een schot in de kruising, niet veel later was Stefan Leur die de 4-1 in de touwen schoot en uiteindelijk bepaalde Marvin Tjon Soei Sjoe de eindstand op 5-1.

AS’80-coach Michel Klijnzoon: ,,Wij waren de betere ploeg. Er waren wel momenten voor ASV, maar gezien de gehele wedstrijd was de winst verdiend. Mooi was dat we uiteindelijk de periode ook pakten en we straks nog een toetje hebben. Ik kan me geen mooier afscheid wensen bij deze club en misschien zit er nog wel meer in”, aldus Klijnzoon, die drie jaar uitstekend samenwerkte met z’n assistent trainer Lucien Brouwer.

Nog twee wedstrijden resteren voor de Almeerders die zich alvast op de nacompetitie kunnen gaan richten.

Verslag en foto’s: Herman de Wit.