AS’80 pakt tweede periode door zege bij Batavia’90

Bij AS’80 kon zondagmiddag eindelijk de champagne worden ontkurkt. De ploeg van trainer Sandor Augustijn pakte dankzij een 2-6 zege op bezoek bij hekkensluiter Batavia’90 de tweede periode en behield tevens de koppositie vast in de vierde klasse G. “Het was een heerlijke en bovenal gezellige dag”, aldus Augustijn.

De formatie van Augustijn won vorige week met 3-0 van Graveland, maar door de 1-2 zege van stadsgenoot Sporting Almere moesten de Almeerders in Lelystad minimaal een punt pakken om beslag te leggen op de tweede periode.

Clubtopscorer Bram Benda zette tijdens de inhaalwedstrijd de Almeerders al na drie minuten op voorsprong. Een makkelijke middag lag in het verschiet, maar doordat de formatie van Augustijn het verzuimde om te kansen af te maken, kon de thuisploeg op een 2-1 voorsprong komen. “Na de 1-0 gaven we teveel ruimte weg. Mijn spelers gingen op twee meter  van hun tegenstander dekken. Daardoor kon Batavia op 2-1 komen”, zag Augustijn.

Nog voor rust kwam AS’80 langszij. Dylan Dokter schoot na een handsbal van de tegenstander raak vanaf de penaltystip. In de tweede helft trok een aardig spelend AS’80 de zege vrij gemakkelijk naar zich toe. Dankzij treffers van achtereenvolgens Jazz Verstraate, Dokter, Benda en Fons Neijenhuis werd het 2-6 ruim voldoende om beslag te leggen op de tweede periode. ,,Het is een dikverdiende zege. Voor rust kregen we zeker zeven opgelegde kansen. Het lukte ons niet om deze te benutten. Wat ook niet in ons voordeel was, was dat het veld enorm drassig was. Om de haverklap gingen spelers onderuit.”

Tijdens de terugreis naar Almere treurde daar niemand om. De selectie van Augustijn reisde zondag met de bus af naar Lelystad. Bij aankomst werden de spelers niet alleen opgewacht door de supporters, maar er was ook bier en Chinees. ,,In de bus was het natuurlijk extra gezellig. Er waren dertig supporters meegereisd en toen wij bij de club aankwamen stond het eten klaar. De periodetitel is voor ons een klein prijsje. Het doel is nog steeds om kampioen te worden en direct te promoveren naar de derde klasse”, besloot Augustijn.

Bekijk hier de actuele stand in de vierde klasse G.