AS’80 pakt verdiende winst tegen ‘sGraveland

In de zondag 4e klasse G heeft het Almeerse AS’80 een uitstekende en verdiende overwinning geboekt. Het team van Michel Klijnzoon won van ‘sGraveland met  1-2  in een aantrekkelijk duel. Door de zege staat AS’80 op de zesde plek van het klassement.

AS’80 speelde deze middag de beste wedstrijd van het seizoen tot nog toe. De tegenstander werd direct vanaf het begin vastgezet en dat pakte goed uit. In eerste 15 minuten hadden de gastheren alle moeite om de Almeerders van doelpunten af te houden. Kansen konden ternauwernood op het laatste moment voorkomen worden en daar deed AS’80 zichzelf mee tekort.

Uiteindelijk moest men in de dertigste minuut toch zwichten toen de gasten via Ali Sandi op voorsprong kwamen 0-1. De thuisclub was bij vlagen in deze periode zeker niet ongevaarlijk maar achterin bij AS’80 was men alert zodat men niet aan scoren toe kwam. Het betere middenveld spel van de Almeerders gaf in de 30e minuut dan toch de doorslag, uit een mooie aanval werd een speler van AS’80 onderuit gehaald en wees de arbiter resoluut naar de stip. De elfmeter trap werd  door Sergio Hellings van AS’80 beheerst ingeschoten en was de 0-2 een feit. Vlak voor de rust was ‘sGraveland ook nog dicht bij een treffer maar men faalde hopeloos.

foto as'80

Na de thee twee gelijkwaardige ploegen met de thuisclub het meest gevaarlijk. Na tien minuten in de tweede helft dan toch de aansluitingstreffer voor ‘sGraveland, een toegekende vrije schop werd uitstekend achter de AS’80 doelman geschoten door Mark de Graaf  1-2.  Hierna verhoogde de thuisclub het tempo behoorlijk en kreeg AS’80 het nog knap lastig. Uiteindelijk kregen de Almeerders weer meer grip op het middenveld en waren de rollen weer omgedraaid. Twee mooie kansen werden hierna niet benut en hield ‘sGraveland hoop op een beter resultaat en was het af en toe billen knijpen voor de gasten. Uiteindelijk was de thuisclub niet meer bij machte om tot scoren te komen en kon AS’80 de winst naar zich toe trekken.

AS’80 coach Klijnzoon was trots op zijn team: “Wij hebben als collectief uitstekend gespeeld en dit was ook de beste wedstrijd tot nog toe” aldus Michel Klijnzoon .

Verslag Herman de Wit
Foto’s arnoldfoto.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)