Home / Algemeen / AS’80 schuift Ryan Smart door als nieuwe hoofdtrainer

AS’80 schuift Ryan Smart door als nieuwe hoofdtrainer

Zondag derdeklasser AS’80 heeft binnen eigen gelederen een opvolger gevonden voor de vertrokken trainer Sandor Augustijn. Ryan Smart, voormalig trainer van de A1 en afgelopen seizoen stagiair bij het eerste elftal, wordt doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer. Vrijdag ondertekende hij zijn nieuwe contract.

“Het was voor mij ook een verrassing dat het bestuur besloot afscheid te nemen van Augustijn”, trapt Smart, die onder zijn voorganger stage liep voor het behalen van zijn trainersdiploma, af. “Op het moment dat ze bij mij terecht kwamen, heb ik het ook direct met Sandor besproken. Ik wilde dat alles open en eerlijk aan elkaar verteld zou worden. Geen broedermoord plegen. Het contact tussen mij en Sandor is altijd goed gebleven en alle gesprekken waren volledig transparant.”

Foto AS’80 | Voorzitter Maarten de Vries ontkurkt de champagne recht voor de neus van Ryan Smart (m)

Bestuurslid voetbalzaken Brian Verburg liet op 13 juli weten binnen twee weken de nieuwe trainer te kunnen presenteren, maar de onderhandelingen duurden langer dan verwacht. Met een bewuste reden, zegt Smart, omdat de afspraken nog gefinetuned moesten worden. “Ik wil dat alle randvoorwaarden rond de zondagselectie goed geregeld zijn en ook duidelijk vastgelegd worden. Dan draagt iedereen de verantwoordelijkheid en kan je elkaar er ook op aanspreken.”

Vrijdag werd het éénjarig contract definitief ondertekend. Een speciale introductie van de nieuwe oefenmeester aan de spelersgroep, die zo goed als intact is gebleven, is niet nodig. “Wij willen voortborduren op de weg die wij zijn ingeslagen. Het doel is om komend seizoen met deze jonge groep een fundament te leggen waar AS’80 de komende jaren de vruchten van kan plukken.” Dat proces begint voor de promovendus met lijfsbehoud in de zondag derde klasse D. Al maakt Smart zich daar niet zo druk om. “Ik ben er vol van overtuigd dat wij in de derde klasse blijven.”

Foto boven: Ryan Smart (midden) ondertekend zijn contract, geflankeerd door voorzitter Maarten de Vries (tweede van links)
en bestuurslid voetbalzaken Brian Verburg (tweede van rechts)

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)