AS’80 neemt ondanks doorlopend contract afscheid van Sandor Augustijn

Het nieuws ging al geruime tijd rond in de Almeerse voetbalwereld: Sandor Augustijn vertrekt ondanks een doorlopend contract bij AS’80. De club heeft de verbintenis vorige week verbroken omdat de oefenmeester bepaalde afspraken uit het contract niet is nagekomen, iets wat Augustijn bestrijdt.

In februari verlengde Augustijn zijn contract bij AS’80, een maand later werd de oefenmeester verteld dat de club zijn contract wilde ontbinden. Augustijn was behoorlijk verbaasd dat de sfeer 180 graden gedraaid was. “Dit kwam uit de lucht vallen. De enige échte reden die ze mij hebben gegeven is dat ze de werkgever-werknemer relatie niet meer optimaal was. Als er iets is, verleng je mijn contract toch niet en staan we vrolijk te proosten met champagne? Er waren wel wat dingen in de periode daarvoor gebeurd, maar dat was allemaal opgelost tijdens de contractonderhandelingen. Daarom was het zo verrassend.”

Aan de resultaten – Augustijn promoveerde met AS’80 via de nacompetitie naar de derde klasse – lag het volgens Brian Verburg, bestuurslid voetbalzaken, niet. Verburg meent dat er bepaalde afspraken niet werden nagekomen. “Er was frictie ontstaan in de handelswijze van Sandor op basis van het nieuwe contract. Hoe ga je met de groep om, welke verwachtingen heb je van een hoofdtrainer. De club staat boven alles en iedereen en je hoofdtrainer is het uithangbord van het eerste elftal. Wij kregen steeds meer het idee dat Sandor niet meer de juiste persoon voor ons was.” Augustijn bestrijdt dit; van afspraken in zijn contract weet hij niets. “Ik denk dat het een persoonlijke vete is.”

Na de bekendmaking gingen er maanden overheen voordat AS’80 eindelijk afscheid kon nemen. Tussendoor probeerde Augustijn de focus te bewaren op de prestaties. “Week na week werd het zwaarder, omdat je wist wat er gebeurde. Mijn spelersgroep en ik waren één, zij hebben mij echt overeind gehouden. Ik deed het voor hun en mijzelf, ik was enorm gebrand op succes om op die manier te vertrekken. Wat mij persoonlijk wel teleurstelde, is dat ik geen felicitatie of afscheid van de club heb gehad. Dat viel behoorlijk tegen.”

Vorige week werden de laatste formaliteiten van het contract afgerond. Naast het vertrek van Augustijn besloten de nieuwe assistent-trainer Franky Henze en Alfons Meier (tweede elftal) de eer aan zichzelf te houden. AS’80 hoopt binnen twee weken een nieuwe trainer te presenteren. Momenteel lopen er gesprekken met een oude bekende van de club. De selectie bleef na de promotie naar de zondag derde klasse D intact.

Foto’s AS’80 | Veel lachende gezichten tijdens de contractverlenging, maar een maand later zag het er allemaal anders uit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!