AS’80 sluit overeenkomst met profclub Almere City FC

AS’80 gaat samenwerken met profclub Almere City FC. De amateurclub sloot voorafgaand aan het bekerduel van Almere City FC met FC Den Bosch een overeenkomst af met de club uit de Jupiler League.

De samenwerking is voor beide verenigingen aantrekkelijk. AS’80 krijgt van Almere City FC ondersteuning op technisch en organisatorisch gebied. “Hierbij moet je denken aan het organiseren van clinics voor trainers en spelers van AS’80. Ook een oefenwedstrijd van ons eerste elftal tegen het eerste team van Almere City is onderdeel van de overeenkomst”, licht AS’80 op de clubwebsite toe.

Ook op jeugdgebied wordt de samenwerking geïntensiveerd. Scouts van de Almere City gaan regelmatig jeugdwedstrijden bezoeken, zodat talenten eerder kunnen worden herkend. Daardoor wordt de stap van AS’80 naar Almere City FC minder groot. AS’80 kan door de samenwerking een volgende stap in de ontwikkeling zetten.

De Almeerse profclub is ook content met de overeenkomst. “Het past in het beleid om een te worden met de Almeerse amateurclubs. Samen willen we het voetbal naar een hoger niveau brengen. Daarom ben ik blij met deze samenwerking”, aldus Arie van Eijden, voorzitter van de RvC van Almere City FC.

Het eerste elftal van AS’80 komt dit seizoen uit in de vierde klasse G.

Foto: Almere City FC. Ron Baltus; www.sportshots.pro Maarten de Vries(l) schudt  de hand van Arie van Eijden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)