Home / Algemeen / AS’80 uit de competitie gehaald door KNVB
Archieffoto: Herman de Wit | Bram Benda speelde het laatst voor AS'80 (2017/18)

AS’80 uit de competitie gehaald door KNVB

Het eerste zondagelftal van AS’80 is door de KNVB uit de zondag derde klasse D gehaald. De Almeerders kwamen afgelopen weekend voor de tweede keer dit seizoen niet opdagen.

Twee maanden geleden brak er grote onrust uit toen de club besloot trainer Ryan Smart te ontslaan. De voltallige spelersgroep leverde hierop zijn spullen in, omdat zij het niet eens waren met dit besluit. Het betekende dat AS’80 zonder eerste elftal kwam te zitten. “Dat ruim het merendeel nu zijn lidmaatschap heeft opgezegd, is een eigen keuze. Geen team is belangrijker dan de club, ook de selectie niet”, was de reactie van de club.

Sindsdien verloor AS’80 alle zeven wedstrijden met een doelsaldo van -56. Trainer/teammanager Lorenzo Gaemers gaf drie weken geleden nog aan te blijven geloven in lijfsbehoud. “Maar dat zal nog een behoorlijke klus worden”, voegde hij hier aan toe. Tegen VVZA kwam AS’80 al niet opdagen, waar het een geldboete en drie punten in mindering kreeg. De afwezigheid bij de derby tegen Waterwijk betekende dat het doek definitief viel.

De directe degradant in de zondag derde klasse D is hiermee bekend. Stadsgenoot Waterwijk moet één punt inleveren na het 2-2 gelijkspel eerder dit seizoen bij AS’80 en staat voorlaatste, zes punten onder de nacompetitiestreep. De eerste periodetitel was al vergeven aan Quick 1890, de tweede periode gaat over de hele tweede seizoenshelft en de derde periode wordt gegeven aan de hoogst geëindigde ploeg zonder prijs. Kijk hier voor de actuele stand.

Foto: Herman de Wit

Send this to a friend