AS’80 uitgeschakeld door Ilpendam

Het is het  AS’80 niet gelukt om de laatste ronde van de herkansing van de nacompetitie te halen. Op het veld van SC Voorland gingen de geel-blauwen uit Almere met 3-1 onderuit tegen het stugge Ilpendam.

De twee ploegen begonnen behoudend aan deze wedstrijd, het tempo was dan ook niet hoog   maar de duels waren soms behoorlijk pittig maar de scheidsrechter van dienst, de heer Dam, hield het kort en dat was nodig ook.

Ilpendam nam na zo’n tien minuten spelen wel het initiatief en was herhaaldelijk voor het doel van AS’80  te vinden. Nog geen minuut later was Bas Grootes van Ilpendam door de Almere defensie geglipt en werd hij onreglementair afgestopt wat een vrije schop opleverde. Grootes voltrok zelf het vonnis en kogelde de bal onhoudbaar in de kruising en was AS’80 doelman Randy Frijn voor het eerst geklopt, 1-0.  AS’80 kwam wel goed terug toen Marco Winters een uitstekende pass afleverde op Danny Mostaard maar deze miste deze mogelijkheid.

06062013 AS Ilpendam

Niet veel later weer een kans voor de ploeg van Michel Klijnzoon maar de scheidsrechter wuifde een overtreding van Ilpendam in het zestien meter gebied weg. De supporters van AS’80 lieten duidelijk horen dat ze het er niet mee eens waren. De veelal met de “lange bal” spelende Ilpendammers kregen na iets meer dan een kwartier meer grip op de wedstrijd en AS’80 moest terug. Uit een van de hoekschoppen die daarop volgde kopte John Schouten maar net over. Nog geen minuut later was er wel succes toen uit een dieptepass van Kevin de Graaf,  Jordy Blom de 2-0 inschoot.

AS’80 oogde zeer aangeslagen maar kwam toch sterk terug en zo was er aan de andere kant een vrije schop die maar net tot hoekschop kon worden verwerkt, de corner leverde niets op. De twee ploegen deden hierna niet veel voor elkaar onder maar de kansen die zich voordeden werden op tijd onschadelijk gemaakt. Nog voor de rust moest de ploeg van coach Michel Klijnzoon toch nog een goal incasseren. Weer was het Bas Grootes, die  met een harde schuiver de 3-0 scoorde. Bij Ilpendam kon de vreugde niet op. Voor AS’80 leek het seizoen over en uit.

Bas Grootes scoorde twee keer voor Ilpendam

Voor de rust gebeurde er niet veel meer maar toen Marco Winters vlak voor de rust voor het doel wilde wegdraaien werd hij net even aangetikt en wees de arbiter naar de stip. De toegekende strafschop werd door Danny Mostaard feilloos ingeschoten en was er vlak voor de rust weer even hoop (3-1).

06062013 AS Ilpendam 2

Na de “wissel” een veel feller AS’80 dat er op uit was om snel de tweede treffer te produceren maar de stugge Ilpendam verdediging gaf weinig weg. De Almeerse ploeg ging nu vol op de aanval spelen wat aardig wat mogelijkheden opleverde. Zowel Bram Brenda als Mike Lochtenberg  konden hun kansen niet omzetten in doelpunten. Later moest AS’80 ook nog met tien man verder omdat Bram Brenda zijn tweede gele kaart incasseerde.

Ilpendam kon echter niet  meer overtuigen en AS’80 hield de druk op het doel van de tegenpartij. Jammer was toen in de 75e minuut Danny Mostaard uitstekend werd gelanceerd maar vrij voor de keeper faalde de anders zo makkelijk scorende spits.

Ilpendam beperkte zich het laatste kwartier hoofdzakelijk tot de counter en liet in deze fase ook diverse mogelijkheden liggen. Trainer Klaas Lamberts van Ilpendam was een tevreden man maar hij vond wel dat zijn ploeg de tweede helft veel te nonchalant speelde. Michel Klijnzoon had meer van zijn team verwacht, de kansen waren er wel maar de eerste helft hebben we het laten liggen. Voor AS’80 zit het seizoen er op. Ilpendam treed zondag in de finale aan voor een plek in de derde klasse.