AS’80 verliest in slotfase controle over de wedstrijd en wordt afgetroefd door HDS

AS’80 ontving vandaag HDS uit Leersum om te strijden voor een plek in de zondag derde klasse. Na een spectaculaire wedstrijd moest de ploeg van Michel Klijnzoon in de slotfase alsnog het onderspit delven en verloor men onverdiend met 1-2.

Vanaf de aftrap waren de ploegen allebei er van bewust om deze middag de basis te leggen voor de tweede finale wedstrijd. AS’80 had zeker in het begin het beste van het spel en was regelmatig gevaarlijk voor het doel van HDS. Vooral linksbuiten Marvin Tjon Soei Sjoe trok flink de aandacht met zijn snelle acties, en ook Ali Zandi was vaak gevaarlijk in de zestien van de gasten. Doordat AS’80 vaak te slordig in de passing was kon de ploeg uit Leersum de schade regelmatig beperkt houden.

Na een kwartier kwam de ploeg van coach Frank Brouwer beter in de wedstrijd en waren Wilco van Drie en Reinder Busstra de spelers waar het meeste gevaar vandaan kwam en mocht in deze fase AS’80 niet mopperen toen een actie van Wilco van Drie op de paal belandde. Aan de andere kant het zelfde geval hier was de lat de reddende engel. AS’80 was zeker voor de rust de betere ploeg maar schoten van Zandi en Braxhoofden waren niet zuiver genoeg om doelman Sierd Tappel van HDS te verontrusten. Voor de rust van beide kanten nog wel wat mogelijkheden maar de zuiverheid ontbrak.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de rust twee ploegen die voor de winst gingen met AS’80 meer in balbezit. AS’80 coach Klijnzoon had kennelijk zijn team opdracht gegeven om nog meer druk te zetten want de gasten werden ver terug gedrongen en moesten alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. HDS was hierna ook dicht bij een treffer maar AS’80 doelman Adu kon de schade beperkt houden bij een mooie actie van rechtsbuiten va Drie van HDS die veelal de aandacht trok en één van de betere spelers was bij de gasten. In de 57ste minuut kwam AS’80 over rechts goed door maar werd de opkomende Marco Brandenburgh net buiten de zestien neergelegd. De daarop volgende vrije schop werd door hem persoonlijk onhoudbaar achter doelman Tappel geschoten 1-0.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

De thuisclub kreeg vleugels maar de gasten werden steeds onzorgvuldiger met de passes. De thuisclub kon hier geen gebruik van maken een werd het weer een gelijkopgaande wedstrijd. Bij AS’80 werd Ali Zandi gewisseld voor Jordan Peters, niet veel later moest ook uitblinker aanvoerder Marco Brandenburgh het veld verlaten voor Chiel van Koldenhoven. AS’80 had nog steeds een mooie uitgangspositie voor de return maar HDS bleef volharden in hard werken wat dan ook vlak voor tijd beloond werd, een aanval via de vleugel werd in tweede instantie in geschoten door invaller Sander Zeilemaker 1-1.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij AS’80 was men even de weg kwijt en niet veel later maakte HDS ook nog eens de winnende treffer,een afstandsschot van HDS uitblinker Wilco van Drie belandde met een curve achter de verbouwereerde AS’80 doelman Adu 1-2. Met nog een paar minuten te spelen was de ploeg uit Almere niet meer bij machte om de stand alsnog gelijk te trekken. Na afloop was de teleurstelling groot bij de thuisclub maar 1-2 is nog niet onoverkomelijk, zo dacht men aan AS’80 zijde. Bij HDS had men niet meer op winst gerekend en zal ongetwijfeld volgende week de klus af willen maken zodat men in de derde klasse kan blijven.

Verslag Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)