AS’80 verliest van HDS en blijft vierdeklasser

Net als vorige week verloor AS’80 met een doelpunt verschil van HDS . Vorige week werd het 2-1, maandag eindigde de  wedstrijd in 3-2 voor HDS.  De ploeg uit Almere speelt dus komend seizoen weer in de vierde klasse.

Vanaf het begin gingen de twee ploegen volledig voor de aanval en dat leverde AS’80 een behoorlijke kans op maar het werd geen doelpunt. HDS dat in Wilco van Drie een van de beste spelers had kreeg ook wel de mogelijkheid om te scoren maar de zuiverheid ontbrak bij de ploeg uit Leersum. Nadat AS’80 in de 5e minuut de leiding had kunnen nemen was het uiteindelijk de thuisclub die haar supporters liet juichen, een hoge voorzet werd door Rudi Hack in een doelpunt omgezet 1-0. Hierna kwam AS’80 goed terug en kreeg middels Ali Zandi een mooie kans maar HDS had in deze fase over geluk niet te klagen. AS’80 dat het meeste balbezit had kon toch niet echt doorzetten om het duel een andere wending te geven.

Uiteindelijk kreeg de ploeg van Michel Klijnzoon toch loon naar werken en maakte in de 30e minuut de gelijkmaker, een mooi afstandschot van zeker 25 meter van Abdel Oulali was voor de HDS goalie te veel 1-1. De wedstrijd bleef vrijwel gelijk opgaan maar de thuisclub was wel gevaarlijker, ook toen in de 35e minuut Wilco van Drie van HDS uit een vrije schop fraai scoorde raakte de supporters van de thuisclub in extase. AS’80 bleef wel het eigen spelletje spelen en dat werd vlak voor de rust dan ook beloond, Marvin Tjon Soei Sjoe soleerde langs zijn tegenstander en werd neergelegd. De toegewezen strafschop werd door Marco Brandenburgh feilloos ingeschoten: 2-2.

Na de rust was alles nog mogelijk en had AS’80 weer het meeste balbezit,maar kwamen er voor de gasten maar weinig kansen uit. HDS dat veel effectiever was kwam dan ook in de 55e minuut op 3-2 door alweer uitblinker van Drie, een fraaie omhaal betekende 3-2. Later in de wedstrijd was ook AS’80 nog dicht bij een treffer maar Ali Zandi trof de paal. HDS geloofde het wel en zo was ook Collin Braxhoofden nog kansrijk maar ook zijn poging leverde uiteindelijk niets op. As’80 bleef knokken voor een beter resultaat maar moest toch toezien dat de thuisclub de winst over de streep trok.

AS’80 coach Klijnzoon was wel teleurgesteld maar vond dat zijn ploeg alles had gegeven.  “We hebben een mooi seizoen gedraaid en het was heerlijk werken met deze ploeg. Ik verlaat de club wel maar zal deze club zeker niet vergeten”.