AS’80 vernederd De Dreef: 6-0

In de vierde klasse G zondag heeft AS’80 voor eigen publiek weer eens flink uitgehaald. De Dreef werd zondagmiddag met een 6-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Abdul had met drie treffers een groot aandeel in de zege.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg van coach Frans Rosenboom weer zeer gemotiveerd, het was te merken dat de ploeg beslist weer een goed resultaat wilde neerzetten. De tegenstander had het middenveld goed bezet maar kon niet verhinderen dat de thuisclub in de tiende minuut op voorsprong kwam, Jeffrey van der Pluim was de maker. Hij scoorde op aangeven van Abdul 1-0. De gasten die vaak met te mooi voetbal de tegenstander wilde bespelen werden daar steeds op afgetroefd. Wel waren er wat schoten op doel, maar dat leverde weinig op.

In de twintigste minuut kregen de bezoekers de volgende tik om de oren uit een mooie pass van Marco Brandenburg was het Abdul die AS’80 op 2-0 zette. Het betere spel van de Almeerders werd in de 35e minuut weer beloond toen uit een steekpass van Van der Pluim Abdul, met zijn derde van de middag, zijn ploeg op 3-0 zette. De Dreef kwam voor rust nog wel in scoringspositie, maar de achterhoede van AS’80 was alert.

AS 80 - De Dreef

Na de thee eenzelfde beeld, AS’80 kon haar spelletje blijven spelen en De Dreef liep weer achter de feiten aan. Het duurde dan ook niet tot Stefan Lens de 4-0 binnen schoot, hierna kon de tegenstander alleen maar verdedigen en proberen de score zo laag mogelijk te houden. AS’80 hield hier echter geen rekening mee en maakte met twee goals het halve dozijn vol, Lens en Elzinga waren de doelpuntenmakers. Hier bleef het bij al had de uitslag veel hoger moeten zijn gezien de mogelijkheden voor de thuisclub.

AS’80 presteert uitstekend in eigen huis. Het team is op eigen veld nog ongeslagen. De ploeg uit Almere komt nu aardig in de buurt van de koploper. Coach Frans Rosenboom ziet zijn ploeg wekelijks groeien. “Ik miste vandaag wel een paar vaste krachten maar m’n selectie is ruim met veel kwaliteiten. De gehele ploeg verdiend een grote pluim want we bleven met veel inzet en overleg spelen en dat zie ik graag”, aldus de uiterst tevreden coach.

Foto’s en verslag: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)