AS’80 vernedert stadsgenoot Forza Almere en staat weer bovenaan

AS’80 heeft in de zondag vierde klasse G stadsgenoot Forza Almere vernederd. De ploeg van Sandor Augustijn won met 8-0. Door de riante zege staat AS’80 weer alleen bovenaan. “Nog drie keer winnen en dan is het kampioenschap binnen”, glunderde Augustijn.

Bij aanvang van de wedstrijd stond APWC nog eerste, maar het duel van de ploeg uit Amersfoort werd gestaakt. APWC, dat door twee rode kaarten was gereduceerd tot een negental, stond met 2-0 achter tegen ASV’65 toen de wedstrijd werd gestaakt. Wanneer het duel wordt uitgespeeld is nog niet bekend.

Bij AS’80, dat op de allerlaatste speeldag uitgerekend APWC treft, werd het geen moment spannend. Bij rust leidde de thuisploeg 3-0. “Forza Almere kreeg met moeite een team op de been”, wist Augustijn. “Ze hebben nog geprobeerd om het treffen te verzetten.”

De keren dat Forza Almere op de helft van AS’80 kwam, was op één hand te tellen. Het krachtsverschil was simpelweg te groot. De nummer voorlaatst had niks in te brengen. “We speelden te slordig. Het had wel 20-0 kunnen worden”, vervolgde Augustijn. “Zowel voor als na rust lieten we grote mogelijkheden onbenut. Ik geloof dat we vanuit de tweede lijn wel dertig keer op doel hebben geschoten.”

“Gelukkig liepen we niet tegen onnodige gele kaarten aan. Daar ben ik erg blij mee”, aldus Augustijn, die Fons Nijenhuijs, Mees van Eck (2 keer), Bram Benda (2 keer), Paul Elzinga en Rody Lanfermeijer (2 keer) zag scoren.

Komend weekend treft AS’80, op de verjaardag van Augustijn, ASV’65. De nummer drie van de ranglijst heeft drie punten minder dan AS’80. “Dat wordt een belangrijk duel. Als we dan winnen, komt de titel wel heel dicht bij. Het zou een prachtig cadeau voor mijn verjaardag zijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse G.

Archieffoto boven: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)