AS’80 verslaat titelkandidaat Hooglanderveen en lonkt naar periodetitel

In de zondag vierde klasse G was het voor AS’80 een belangrijke middag. De ploeg van Michel Klijnzoon moest winnen om bij te blijven om de strijd in de tweede periode. Na een enerverend duel wist de ploeg uit Almere n de drie punten in eigen huis te houden want AS’80  won met 1-0.

De heenwedstrijd werd in het begin van de competitie met 4-1 kansloos verloren Zondag moesten de Almeerders zorgen dat men zelf bij bleef in de strijd om de tweede periode. Laren’99 won de eerste periode, maar in de tweede periode staan er vier ploegen goed voor : Zeist, Hooglanderveen en AS’80. Ook Saestum legt nog op de loer maar heeft drie punten minder.

De eerste helft was AS’80 duidelijk de betere ploeg, Hoogalnderveen liep steeds achter de feiten aan en fysiek kwam men ook vaak te kort.  In de 25ste minuut drukte de thuisclub dit uit in een treffer, een afgeslagen hoekschop kwam bij Nigel Weerden die goed voorgaf en Colin Baxhoofden rondde bekwaam af 1-0. Hooglanderveen, dat tweede op de ranglijst staat ,liet niet zien dat het zo hoog staat en AS’80 bleef het betere van het spel houden en kreeg zelfs nog meer mogelijkheden om de score uit te breiden. ,Ali Zandi en Abdel Oalli konden twee kansen echter niet verzilveren. Hoogalnderveen, waar Karel Knaap volgend jaar trainer is,  moest winnen om nog een redelijke kans te maken op een eventueel  kampioenschap maar slaagde daar niet echt in. Doordat de thuisclub een straffe mandekking toepaste kwamen de gasten niet in hun spel. Wel kreeg men via twee hoekschoppen nog de kans om wat terug te doen maar slaagde daar niet in.

Na de rust was er een heel ander Hooglanderveen te zien. De gasten namens al snel het heft in handen . AS’80 moest terug en mocht in deze fase blij zijn dat de gasten de kansen niet benutte.

De lat voorkwam de gelijkmaker. Er werd een bal van de doellijn gehaald en Hoogalnderveen miste ook nog eens voor open doel. Ook AS’80-doelman Kinsley Ad uws nog een paar keer de reddende engel door op diverse inzetten zijn doel schoon te houden. AS’80 kwam ook goed weg toen een treffer wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd.

Met nog ruim een kwartier te spelen leek de gelijkmaker een kwestie van tijd maar een hard strijdend AS’80 trok uiteindelijk de overwinning over de streep. De ploeg bewees zichzelf hiermee een uitstekende dienst want in de strijd om de tweede periode staat men er voortreffelijk voor. Hooglanderveen lijkt z’n kansen op het kampioenschap te hebben verspeeld,de ploeg staat nu vijf punten achter koploper Laren’99.

AS’80 is nu voor het vijfde duel op rij zonder puntverlies. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4G.

Verslag Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)