AS’80 wint met ruime cijfers van stadsgenoot Waterwijk

AS’80 heeft in de zondag vierde klasse G een overtuigende zege geboekt op stadsgenoot Waterwijk. De ploeg van trainer Sandor Augustijn won met 4-0. De score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen als de mannen van Augustijn zorgvuldiger waren geweest. “Van een echte wedstrijd was geen sprake. Het was eenrichtingsverkeer”, zag Augustijn.

AS’80, dat door zege in het spoor van koploper APWC blijft, maakte vanaf minuut één het spel. Toch was de eerste grote kans voor Waterwijk. Edwin Vermerris schoot binnen de minuut op de lat. In de negende minuut was het aan de andere kant wel raak. AS’80 topscorer Bram Benda schoot de 1-0 binnen.

Benda maakte binnen twintig minuten ook zijn tweede van de middag. Nog voor de rust was Benda opnieuw belangrijk. De aanvaller liet Mees van Eck scoren. “Vooraf was ik een beetje gespannen, omdat zo’n derby toch altijd meer leeft”, vervolgde Augustijn. “Alleen het is nooit echt spannend geweest. Wij waren simpelweg beter dan Waterwijk.”

Paul Elzinga tekende vijf minuten voor tijd voor de 4-0. Door de overwinning op Waterwijk blijft AS’80 in het spoor van koploper APWC. De lijst aanvoerder uit Amersfoort heeft twee punten meer. “Het had ook 9-0 kunnen worden”, vervolgde Augustijn, die in tegenstelling tot zijn collega kon beschikken over een fitte selectie. “Deze zege geeft vertrouwen. We hebben ons gerevancheerd voor de 3-0 nederlaag tegen Baarn. Die ploeg counterde ons uit de wedstrijd.”

Sporting verslaat Forza
Ook op Sportpark Annapark stond er een derby op het programma. Forza Almere ontving stadsgenoot Sporting Almere. De ploeg van Soeniel Nathoe verloor ten onrecht met 1-2. Sporting Almere stijgt door de zege naar de zesde plek op de ranglijst.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse G.