AS’80 wint stadsderby van Sporting en is weer koploper

Voor het oog van zo’n tweehonderd man heeft AS’80 in de zondag vierde klasse G Sporting Almere verslagen. De ploeg van coach Sandor Augustijn trok  zondag met 1-2 in het stadion van Almere City FC aan het langste eind en profiteerde zo optimaal van het puntverlies van APWC. “We zijn weer koploper”, glunderde Augustijn.

“Het was een heerlijke derby”, vervolgde een trots Augustijn. “Er was passie, strijd en een flinke dosis strijdlust. Het kwartje had net zo goed de andere kant kunnen opvallen, maar toch is het een terechte zege.”

Sporting Almere was voorafgaand aan het duel met AS’80 vier duels op rij ongeslagen. “Vooraf keek ik wel een beetje op tegen deze wedstrijd. Sporting had het aan het begin van het seizoen lastig, maar de laatste weken zijn ze lastig te verslaan”, wist Augustijn.

20032016 AS80 - Sporting 2

In zowel de eerste helft als de tweede helft ging het duel op-en-neer. Toch viel de openingstreffers pas na rust. AS’80 topscorer Bram Benda schoot raak uit een vrije trap. “De bal verdween op fraaie wijze in de kruising. Benda krulde de bal netjes over de muur, waarna de doelman van Sporting het nakijken had”, zag Augustijn.

Sporting kwam na zestig minuten langszij. Moreno Perotti profiteerde van een slippertje van AS’80 doelman Ruben van Koldenhoven. De 17-jarige doelman wilde een lange bal in eerste instantie onderscheppen, maar koos er toch voor om niet uit te komen. Perotti profiteerde optimaal: 1-1.

AS’80 toonde veerkracht. Direct vanaf de aftrap lag de 1-2 in het doel. Ibrahim Sillah werkte een voorzet van Benda in het eigen doel. “In de slotfase was het billen knijpen, maar met deze zege ben ik heel blij”, bekende Augustijn.

Doordat APWC met 2-1 verloor van Graveland staat AS’80 weer op de eerste plaats in de vierde klasse G.

Pak slaag Forza Almere
Forza Almere heeft zondag met 8-0 verloren van Baarn. De ploeg van trainer Soeniel Nathoe heeft na negentien competitiewedstrijden al 93 goals om de oren gehad. Waterwijk bleef steken op een gelijkspel tegen Batavia. De ploeg van oefenmeester Ben Vis speelde in eigen huis met 1-1 gelijk.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse G.

Foto’s: Robert Verboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!