AS’80 wint van Zeist en stijgt naar vierde plek

Op sportpark ‘Klein Brandt’ in Almere moest AS’80 voor eigen publiek de strijd aan binden tegen nummer drie Zeist. Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd maar na negentig minuten zat AS’80 uiteindelijk met 2-1 aan de goede kant van de score. Hierdoor deden de Almeerders goede zaken in de vierde klasse G.

De eerste helft kenmerkte zich door veel oponthoud door veel overtredingen van beide kanten. De thuisclub wilde met verzorgd spel de tegenstander onder druk zetten maar vaak werd dat in de kiem gesmoord door soms te felle acties wat meestal ten koste ging van het spel. In de twaalfde minuut waren het de gasten uit Zeist die op voorsprong kwamen. Een strak schot van Kevin van Schoonhoven was te veel voor AS’80 doelman Kingsley Adu (0-1). Het antwoord was hierna van AS’80 toen Colin Baxhoofden vrij kwam, maar zijn inzet ging over het doel van de tegenstander.

AS’80 bleef druk uitoefenen op de tegenstander en dat leverde diverse kansen op, maar ook nu was men niet gelukkig in de afronding. De gasten kwamen hierna via routinier Nico Verburg herhaaldelijk voor het doel van de thuisclub, maar toen Verburg noodgedwongen door een blessure het veld moest verlaten was de angel er uit. AS’80 profiteerde hier optimaal van en scoorde in de 45e minuut de verdiende gelijkmaker. Na goed werk van Karim Oulali was het goaltjesdief Ali Zandi die AS’80 op 1-1 zette en tevens z’n achtste goal van het seizoen maakte. Niet veel later klonk het rustsignaal van arbiter Draaijer die het de eerste helft niet makkelijk had.

Marvin Tjon Soei Sjoe (AS '80)

Na de rust was AS’80 meer voor het doel van Zeist te vinden, maar steeds weer was men niet zuiver in de afwerking. De tegenstander deed eigenlijk hetzelfde, want ook Yilmaz en Renzenbrink konden de geboden kansen niet verzilveren. Uiteindelijk kreeg de thuisclub wel een veldoverwicht en werd Zeist behoorlijk onder druk gezet. De gasten hadden geluk toen de behendige en snelle linkerspits van AS’80, Marvin Tjon Soei Sjoe, steeds zijn directe tegenstander te snel af was en Zeist alle geluk had dat de 1-1 op het scorebord bleef staan. In de 82e minuut moest men er dan toch aan geloven toen Nigel Weerden spits Zandi wist te bereiken en hij de verdiende 2-1 in de touwen schoot. Met zijn twee goals was hij de Man of the Match en kreeg hij uiteindelijk zijn verdiende publiekswissel.

Zeist kwam hierna nog wel gevaarlijk voor het doel van de thuisclub, maar doelman Kingsley Adu redde nog met een prachtige reactie en voorkwam de gelijkmaker. Het bleef bij deze stand en werd AS’80 de verdiende winnaar van dit duel. Hierdoor klom AS’80 weer een plek op de ranglijst en blijft hierdoor zicht houden op de nacompetitie. AS’80 coach Michel Klijnzoon was uiteraard tevreden. “De eerste 45 minuten zaten we niet echt in de wedstrijd. Ik heb het in de rust gelukkig recht kunnen zetten en hebben mijn jongens het goed opgepakt en uiteindelijk zichzelf beloond met een overwinning.”

Verslag & Foto’s: Herman de Wit