AS’80 wint weer en kan volgende week periodekampioen worden

Door een 1-2 zege van stadsgenoot Sporting Almere bij Faja Lobi moet AS’80 nog minimaal een week wachten tot het de champagne kan ontkurken. De ploeg van coach Sandor Augustijn won met 3-0 van Graveland en kan volgend weekeinde, als het minimaal een punt pakt, de tweede periodetitel binnen slepen ten koste van stadsgenoot Sporting.

Sporting Almere gaat nu twintig punten aan kop in de tweede periode in de vierde klasse G, maar lijstaanvoerder AS’80 zit de formatie van Van Gelderen op de hielen. De mannen van Augustijn hebben nog een duel te goed. “We treffen volgende week Batavia’90. Hoewel ze laatste staan, mogen wij hen niet onderschatten”, vertelde Augustijn.

De oefenmeester zag zondag Dylan dokter voor rust de score openen tegen de middenmoter. “In de eerste helft had Graveland niks te vertellen. Wij kregen vijf grote kansen en hoewel we maar één keer scoorden, had ik niet het gevoel dat de gasten terug in de wedstrijd zouden komen”, aldus Augustijn.

Invaller Rody Lanfermeijer en topscorer Bram Benda troffen in het tweede bedrijf nog doel namens de Almeerders. “In de tweede 45 minuten speelden we slordiger, maar toch ben ik best tevreden. We hebben bijna geen kans weggegeven. Dat geeft vertrouwen voor volgende week.”

Waterwijk gelijk
De twee andere ploegen uit Almere in de zondag in de vierde klasse G ging het minder goed af. Waterwijk wist bij Achterveld niet te winnen. De ploeg van trainer Ben Vis speelde met 1-1 gelijk. Het duel van Forza Almere tegen Batavia’90 werd afgelast.

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag vierde klasse G.

Foto: AS’80-spits Bram Benda, hier op archiefbeeld, scoort tegen Achterveld de 3-0.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!