AS’80 wint,van negen man van Nederhorst

Het Almeerse AS’80 heeft in de zondag vierde klasse G het eigen publiek niet teleurgesteld. De ploeg van Michel Klijnzoon bleef met 2-0 aan de goede kant van de score tegen Nederhorst dat de wedstrijd met negen man moest eindigen.

Vanaf het begin had de thuisclub het beste van het spel en konden de gasten geen grip krijgen op de thuisclub die ondanks de straffe wind uitstekend uit de voeten kwamen. Wel moest men tot de dertigste minuut wachten eer AS’80 de score kon openen. Vanaf links kwam Marvin Tjon Sjoe goed door en legde de bal op maat terug op Patrick Groeptar die fraai uithaalde en de doelman van Nederhorst kansloos liet 1-0.

chiel3

De gasten probeerde AS’80 hierna wel onder druk te zetten maar pogingen strandde steeds weer op de goed georganiseerde verdediging van de thuisclub. Tot aan de rust kreeg AS’80 wel de kans om de score op te voeren maar men was te slordig om de mogelijkheden te verzilveren.

Na de rust was er al snel een rode kaart voor Nederhorst wegens een vermeende elleboog stoot. AS’80 profiteerde hier niet optimaal van want de kansen waren ruimschoots aanwezig. Uiteindelijk kreeg nog een speler van Nederhorst rood en waren de gasten een geslagen ploeg.

Dat AS’80 dan ook de 2-0 maakte was dan ook niet zo verwonderlijk. De wedstrijd kabbelde naar het einde maar uit een counter van Nederhorst werd de spits onreglementair neergelegd en was een strafschop een feit. De ingeschoten elfmetertrap werd fraai gestopt door Kinsley Adu van AS’80.

chiel 2

Met nog tien minuten te spelen kwamen er nog wel wat mogelijkheden voor de thuisclub maar het bleef bij deze stand. Wel was er vlak voor tijd ook nog een rode kaart voorAli Zandhi van AS’80 door natrappen en commentaar op de leiding.

Trainer Klijnzoon van AS’80 was wel blij met de winst maar hoe deze tot stand kwam had hij wel z’n bedenkingen bij,een wedstrijd om snel te vergeten aldus de coach!

Verslag Herman de Wit
Foto’s Arnoldfoto

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)