Ashraf Azzouz schiet AORC/Lebo langs Groene Ster Vlissingen

In de eredivisie van het zaalvoetbal heeft AORC/Lebo het jaar 2014 afgesloten met een overwinning in Zeeland. Tegen Groene Ster uit Vlissingen werd een 5-9 zege geboekt. Ashraf Azouz was de grote man met vier treffers.

In een met een kleine 500 toeschouwers goed gevulde sporthal Baskensburg is AORC prima aan de tweede seizoenshelft begonnen. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen de Vlissingers die in 2-2 eindigde, liet AORC zien de nodige stappen gemaakt te hebben. De snelle openingsgoal van Groene Ster werd gelukkig al snel gevolgd door de 1-1 van Pablo Blanco (intikker) en de 1-2 via een ziedend afstandsschot van Ashraf Azzouz. Daarna golfde het spel op en neer en vielen er een tijdlang geen doelpunten te noteren, ondanks de nodige kansen aan beide zijden. Helaas voor AORC kwam onze Zeeuwse tegenstander met nog zo’n zeven minuten te gaan op de 2-2 uit een goed opgezette aanval.

Enkele minuten voor het rustsignaal was het weer Azzouz die de 2-3 binnen wist te tikken. En vanaf dat moment viel de organisatie bij Groene Ster weg. Het leek erop alsof men in de haast om weer gelijk te komen vergat om te verdedigen. Daarom liep AORC in enkele minuten uit naar een grote voorsprong, terwijl niet eens alle kansen benut werden. Ike Neil maakte uit een counter met een briljant stiftje de 2-4; Omar Tissoudali kon kort daarna de 2-5 binnentikken en Pablo Blanco maakte de 2-6. Daarmee leek bij rust de wedstrijd al gespeeld.

In de tweede helft was er weer meer balans tussen beide teams. Groene Ster probeerde nog wel iets aan de achterstand te doen door vroeg druk te zetten en fanatiek te storen. AORC was echter niet onder de indruk. En als de spelers hun vizier iets scherper hadden afgesteld, was de voorsprong verder opgelopen. Het leek nog even spannend te worden na de 3-6. Maar alweer Ashraf Azzouz boorde met de 3-7 de laatste hoop van Groene Ster de grond in. Nordinne ben Oulad Youssef maakte alleen voor de keeper op een keurige wijze de 3-8.

Dit was het sein voor Calvin Blankendal om de degelijk keepende Nick van Teeffelen (een van de weinige zaalvoetbalkeepers die liggend op de grond met zijn hand bij de lat kan) voor de laatste minuten te vervangen door Marcel Ons. Met een mooi slotakkoord zette Ike Neil een prachtige kers op de taart door uit een counter met een nóg mooier stiftje dan bij zijn eerste goal de 3-9 te maken. De twee late tegengoals van Groene Ster die tot de 5-9 eindstand leidden, deden nog maar weinig af aan de feestvreugde.

AORC/Lebo sluit het jaar 2-14 met een keurige vierde plaats op de ranglijst. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Archief Foto Rob Van Vliet: Ashraf Azzouz in het short van WVHEDW