ASV De Dijk houdt punt over aan duel met Flevo Boys

ASV De Dijk moest zaterdagmiddag genoegen nemen met een gelijkspel. In het duel met Flevo Boys bleef het op een 1-1 gelijkspel steken.

De Amsterdammers begonnen in het eerste half uur uitstekend aan de wedstrijd en kwamen ook nog eens op een voorsprong te staan. Dihailey Darnley zette het doelpunt op zijn naam. De treffer zorgde ervoor dat de tegenstander wat meer ging drukken en door een foutje van De Dijk kwam Flevo Boys op 1-1 te staan. Timon Rorije maakte het doelpunt Nog voor rust leek de thuisploeg op een nieuwe voorsprong te komen toen het een penalty kreeg, maar deze wist Adam Akhayad niet te benutten.

De Dijk verdiende het om met de rust op een voorsprong te staan, alleen kreeg dit niet voor elkaar. Het hoopte in de tweede helft dan ook alsnog te scoren. De thuisploeg had echter moeite om het tempo vol te houden en kreeg het in de laatste twintig minuten zeer moeilijk. Buiten twee mogelijkheden voor Flevo Boys om werd de tegenstander echter niet gevaarlijk, waardoor De Dijk een punt overhield aan het duel.

“Ik denk dat het gelijkspel zeker terecht was, maar we hadden natuurlijk gehoopt op meer”, zo liet André Teuling na de wedstrijd weten. “We hadden simpelweg met een voorsprong moeten rusten, maar dat lukte niet. De tweede helft was juist weer voor hen. We hebben echter weer hard gewerkt en gaan een aantal belangrijke weken tegemoet.”