Home / slideshow / ASV De Dijk verslaat koploper Genemuiden in slotfase verdiend
Nieuwe nederlaag voor De Dijk

ASV De Dijk verslaat koploper Genemuiden in slotfase verdiend

ASV De Dijk heeft zaterdagmiddag een knappe overwinning behaald op Genemuiden. De ploeg van André Teuling maakte vlak voor tijd de winnende treffer: 2-1.

De Amsterdammers begonnen uitstekend aan de eerste helft. Met veel rust in balbezit gaf De Dijk weinig kansen weg, terwijl het zélf wel enkele mogelijkheden kreeg. Het kwam zelfs op een voorsprong te staan. De bal eindigde bij een vrije trap van Amir Riffi tegen de touwen aan: 1-0. De treffer zorgde ervoor dat De Dijk met een goed gevoel de kleedkamers opzocht.

In de eerste twintig minuten na rust liet Genemuiden zien waarom het bovenaan stond. De bezoekers speelden goed voetbal en kwamen op een 1-1 stand. Vervolgens was het De Dijk echter weer dat steeds beter ging spelen en de wedstrijd naar zich toetrok. Twee minuten voor tijd maakte de gastheer de welverdiende winnende treffer. Obed Kwofie zette het doelpunt op zijn naam.

De drie punten waren zeer welkom voor De Dijk. “Het maakt voor ons niet uit tegen wie we spelen”, stelt Teuling. “Ons doel is om onszelf te handhaven en dan is elk punt welkom. We hebben vandaag onze weerbaarheid laten zien en daar mogen we trots op zijn. Volgende week wacht echter weer een belangrijke wedstrijd.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)