ASV Lebo krijgt achterstand tegen FC Marlène niet weggepoetst

ASV Lebo heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de Eredivisie zaalvoetbal verloren. De Amsterdammers moesten na een matige eerste helft tegen FC Marlène in de achtervolging. Dat deed de ploeg van Calvin Blankendal ook, alleen kwam Lebo niet verder terug dan 5-6.

Halverwege leek het duel eigenlijk al gespeeld. FC Marlène was in de eerste helft scherper, alerter en ook simpelweg beter. De bezoekers uit Heerhugowaard zochten de thee op met een 2-5 voorsprong. Voormalig Knooppunt-spelers Mo Attaibi en Iliass Bouzit speelden hierin een belangrijke rol. Attaibi maakte de 0-1, stelde Stefan Dol in staat er 1-2 van te maken, Bouzit forceerde de 1-3 (ongelukkig eigen doelpunt van Ilias Aynaou), waarna Attaibi en Bouzit nogmaals trefzeker waren. Tussendoor maakte El Morabiti twee keer de aansluitingstreffer.

Vlak voor de rust kreeg Lebo een klap te verwerken toen Omar Tissoudali met rood (twee keer geel) kon inrukken. Zijn afwezigheid, plus de 2-5 achterstand, maakte het een lastig karwei voor de thuisploeg om de achterstand weg te poetsen. Toch toonde Lebo veerkracht. Via de onderkant van de lat schoot El Morabiti de 3-5 tegen de touwen. Dat Attaibi, met zijn derde van de avond, vrij snel daarna de marge weer terugbracht naar drie doelpunten, betekende nog niet dat Lebo zich gewonnen gaf. Via El Morabiti (zijn vierde) en Ike Neil kwamen de Amsterdammers terug tot 5-6.

De gelijkmaker waar Lebo in de slotminuten hard naar op zoek was, bleef uit. Zo moest de nummer vier van afgelopen seizoen zijn tweede nederlaag slikken en is de ploeg van Calvin Blankendal nog altijd puntloos. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie zaalvoetbal.

Archieffoto: HAV | Zaid el Morabiti