ASV Lebo pakt in Volendam eerste zege

Na twee nederlagen op rij heeft ASV Lebo bij Volendam de eerste zege geboekt. De ploeg van Calvin Blankendal won in het vissersdorp met 2-4 en heeft daarmee na drie wedstrijden even zoveel punten gepakt.

Vroeg in de wedstrijd kwamen de Amsterdammers via Ike Neil aan de leiding. Halverwege de eerste helft werd deze voorsprong zelfs verdubbeld door Noureddine Oulad Ben Youssef. Zijn inzet rolde via de paal binnen. De 0-2 voorsprong leek ook de rust te halen, totdat Robin Bont doelman Marcel Ons negentien seconden voor het rustsignaal met een pegel kansloos liet: 1-2.

Lebo hield de wedstrijd onder controle en kwam nauwelijks in gevaar. Met een volley bracht Soeremly Te Vrede na tien minuten in de tweede helft de marge weer terug naar twee doelpunten. Ron Keizer deed namens de thuisploeg nog iets terug, waarna Te Vrede aan alle onzekerheid een einde maakte. Hij knalde raak in de korte hoek.

De ploeg van Calvin Blankendal is na drie wedstrijden van de hatelijke nul af en klom door de zege naar de achtste plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie zaalvoetbal