ASV Lebo start 2016 met ruime zege op De Hommel

In de eredivisie van het zaalvoetbal heeft het Amsterdamse ASV Lebo een goede start van het jaar gemaakt. De ploeg van Calvin Blankendal won met maar liefst 1-6 in Den Bosch van FCK De Hommel.

De grote man aan Amsterdamse zijde was aanvoerder en international Zaid el Morabitti die in Den Bosch drie treffers voor zijn rekening nam. Morabitti liet van de week nog weten dat Lebo zeker de playoffs moest halen en met de zege in Den Bosch is dat doel weer een stuk dichterbij gekomen.

El Morabitti opende, na een gelijk opgaande eerste helft, in de negende minuut de score. Younes Makrou verdubbelde niet veel later de voorsprong (0-2). De Hommel moest halverwege de eerste helft haar doelman Coen Burg missen. Hij verliet per brancard het veld en heeft waarschijnlijk een hersenschudding opgelopen. Vijf minuten voor rust zorgde Samir Makhouki voor de aansluitingstreffer (1-2). Dat was tevens de ruststand.

De tweede helft leverde de thuisploeg via Ouaddouch en Mejoud een paar grote kansen op, maar Lebo-doelman Hogewoning wist niet van wijken. Een rode kaart voor Maarten de Hommel bracht de thuisploeg nog meer in de problemen. De Amsterdammers profiteerden optimaal en binnen drie minuten was het duel beslist. El Morabitti scoorde twee keer en Omar Tissoudali maakte er zelfs 1-5 van. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Younes Makraou, met zijn tweede van de avond, de eindstand op 1-6.