ASV Lebo uitgeschakeld na onverwachte nederlaag tegen IFK Goteborg

ASV Lebo heeft de droomstart op de UEFA Futsal Cup in Wenen geen vervolg kunnen geven in de tweede groepswedstrijd. De ploeg van Calvin Blankendal ging met 2-3 onderuit tegen IFK Goteborg en is daardoor na twee wedstrijden al uitgeschakeld.

Lebo startte donderdagavond uitstekend door een vroege treffer van Ike Neil na 32 seconden, maar kon dit niet doorzetten. IFK Goteborg bleek beter en in staat om onder de druk van ASV Lebo uit te spelen. Dat resulteerde in een reeks gevaarlijke counters. Uit een van die counters viel in de zevende minuut de 1-1 door Rossi. Diezelfde Rossi tekende drie minuten later uit een vrijwel identieke counter ook voor de 1-2.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien als de eerste: een stug verdedigend en op de counter loerend IFK Goteborg en een ASV Lebo dat maar geen bres wist te slaan in die verdediging. De uitstekende Lebo-doelman Manuel Hoogewoning hield zijn ploeg op de been bij de messcherpe uitbraken van de Zweden, maar ook hij was kansloos op de inzet van Stefansson die in de 32ste minuut de 1-3 tot gevolg had.

Wat ASV Lebo daarna ook probeerde, de bal wilde er ondanks vele kansen niet in. Ook niet toen keeper Hoogewoning mee ging voetballen. De 2-3 van zijn voet met nog 54 seconden te gaan gaf de Amsterdammers nog even hoop, maar in de resterende tijd lukte het ASV Lebo niet meer om nog op gelijke hoogte te komen. Lebo had twee keer zoveel doelpogingen en schoten op doel, maar ging dus met 2-3 onderuit tegen IFK Goteborg.

Omdat de Zweedse kampioen de eerste wedstrijd ook al nipt won van FC Kaiserebersdorf en deze ploeg FC Cosmos met 3-2 versloeg, is Lebo uitgeschakeld voor de volgende ronde. De ploeg van Calvin Blankendal zou bij winst op gastheer Kaiserebersdorf en verlies van IFK Goteborg tegen FC Cosmos nog wel gelijk komen in puntenaantal, maar in dat geval telt het onderlinge resultaat. Zaterdag kan ASV Lebo de Europese campagne nog op een goede manier afsluiten tegen FC Kaiserebersdorf, maar veel zal dat resultaat niet meer uitmaken.

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)