ASV Lebo verhuist van Sporthallen Zuid naar Calvijn College

Zaalvoetbal eredivisionist ASV Lebo speelt vrijdagavond haar eerste thuiswedstrijd in een nieuw onderkomen: het Calvijn College. De regerend landskampioen verlaat de Sporthallen Zuid om naar Nieuw-West te verhuizen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen WSV/Shoepimp wordt de nieuwe sporthal geopend.

Volgens verenigingsmanager Nick van Teeffelen was het voor de zaalvoetbalvereniging een logische keuze om te verhuizen. ASV Lebo werkt al langere tijd uitvoerig samen met het Calvijn College. Leerlingen kunnen voor stages en cursussen terecht bij ASV Lebo en spelers Omar Tissoudali en Zaid el Morabiti werken op de school. “Wij passen heel goed bij de school. Daarnaast zit hoofdsponsor Lebo Vastgoed voor 95% met haar vastgoed in Nieuw-West en wonen veel leden in het stadsdeel. Hiermee hopen we de jeugd weer iets meer te binden.”

Het plan was om aan het begin van het seizoen al van thuishaven te veranderen. De sporthal in het Calvijn College was echter nog niet beschikbaar en voldeed bovendien niet aan de veiligheidseisen. “We hebben tien losse tribunes aangeschaft om 500 toeschouwers kwijt te kunnen voor eredivisiewedstrijden. Daarnaast waren er nog wat andere veiligheidsdingen en het geluid. Liever één keer goed openen dan nog een paar dingen aan moeten passen gedurende het seizoen. Nu is alles in gereedheid gebracht om de eerste wedstrijd te spelen.”

De grote wedstrijden – de derby tegen ‘T Knooppunt en play-offduels – zullen nog wel in de Sporthallen Zuid gespeeld worden. Dat laatste lijkt ver weg, want na zeven wedstrijden staan de Amsterdammers met nul punten op de laatste plaats. “Laten we hopen dat de nieuwe sporthal voor een goede impuls zorgt”, wenst Van Teeffelen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)