ASV Lebo vernedert Knooppunt in zaalvoetbal derby

In de eredivisie zaalvoetbal heeft het Amsterdamse ASV Lebo stadgenoot ’t Knooppunt de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. De ploeg uit Amsterdam-West won met maar liefst 8-3 van de ploeg uit De Pijp. Bij rust stond Knooppunt nog met 3-2 voor. Maandag ziet u een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Voor zo’n duizend toeschouwers leed het nog ongeslagen Knooppunt een meer dan gevoelige nederlaag. Lebo-coach Calvin Blankendal noemde het treffen vooraf nog de strijd tussen David en Goliath. Uiteindelijk won de underdog met maar liefst 8-3. Een uitslag die vooraf door niemand voor mogelijk werd gehouden. Knooppunt-coach Khalid Elbaz kon na afloop niets anders concluderen dan dat Lebo terecht had gewonnen.

De eerste treffer viel na drie munten toen Mo Darri Knoopunt op voorsprong zette. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten want precies 28 seconden later stond het door Younes Makraou al weer gelijk. Dit zelfde tafereel herhaalde zich in de veertiende minuut. Adil Zouthane zette Knooppunt op voorsprong, maar exact zestien tellen later zorgde Ashraf Azzouz voor de 2-2. Toch ging Knooppunt met een voorsprong de rust in. Na een terechte rode kaart voor Yousef Makraou (na een zware overtreding op Fouad Afkir) had Knooppunt twee minuten de tijd om de overtal situatie om te zetten in een treffer. Fakir miste drie keer in kansrijke positie maar uiteindelijk scoorde Darri zeven seconden voordat de overtal situatie afliep (3-2).

Knooppunt, dat dit seizoen alle wedstrijden had gewonnen en gemiddeld zes tot zeven treffers per wedstrijd maakte, stond dan wel voor maar was zeker niet oppermachtig. Dat bleek ook in het tweede bedrijf. Ike Neil zorgde al snel voor de 3-3 en na acht minuten spelen stond het zelfs 3-5 door treffers van Younes Makraou (middels een prachtige stift, de mooiste goal van de avond) en Ilias Aynou.

Knooppunt, dat steeds slordig balverlies leed, kwam die klap niet meer te boven. Nadat Neil met zijn tweede van de avond voor 3-6 had gezorgd besloot Elbaz zijn keeper te vervangen voor een extra veldspeler. Het gewenste effect bleef uit en na twee treffers van Omar Tissoudali (3-8) bespaarde de coach zich zelf een afgang door zijn keeper maar weer in het veld te zetten. Het ’tien tien tien’ kwam van de tribunes van de Lebo-aanhang. Die van Knooppunt was toen al naar huis. Een grotere afgang bleef de thuisploeg uiteindelijk bespaard.

Maandag kunt u een uitgebreide samenvatting zien van deze Amsterdamse derby en krijgt reacties van beide coaches en de spelers Jeroen de Groot en Younes Makraou. Later in de week ook een video-reportage van beide coaches.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de eredivisie zaalvoetbal.