ASV Lebo wint supercup na zege op Knooppunt

De supercup in de zaal was een Amsterdamse aangelegenheid. Landskampioen ASV Lebo pakte uiteindelijk de eerste prijs van het seizoen door de finale tegen bekerwinnaar Knooppunt met 5-2 te winnen. Twintig seconden voor tijd stond het nog 3-2.

Opvallend genoeg vielen er in de Sporthallen Zuid in de eerste helft geen doelpunten te noteerden, maar direct na de start van het tweede bedrijf was het raak. Namens ASV Lebo Aynaou voor de 1-0 voorsprong en drie minuten later was het Tevrede die de voorsprong verdubbelde (2-0).

Meta nog bij minuten te spelen bracht Zougggaghi de spanning terug (2-1) en drie minuten voor tijd was de wedstrijd weer helemaal open na de 2-2 van Hitou. Nadat Ike Neil ASV Lebo in de slotfase weer op voorsprong had gezet (3-2) nam Knooppunt alle risico’s. Met een extra veldspeler probeerde coach Nieddu de gelijkmaker te forceren.

Slordig balverlies twintig seconden voor tijd zorgde er voor dat Neil, van ver, de bal in het lege doel van Knooppunt kon schieten en de wedstrijd besliste (4-2). In de laatste seconde werd het ook nog 5-2 door Tevrede. ASV Lebo won daarmee haar eerste Supercup.

Komend weekend start de competitie. Klik hier voor het programma.

Foto KNVB  


Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)