Home / Algemeen / Atam Koroglu (Katwijk) nieuwe doelman OFC

Atam Koroglu (Katwijk) nieuwe doelman OFC

Hoofdklasser OFC uit Oostzaan heeft zich voor komend seizoen versterkt met Atam Koroglu. De Doelman komt over van zaterdag Topklasser Katwijk. De keeper met een betaaldvoetbal verleden is daar momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen.

Koroglu: “Er was veel interesse voor me toe ik bekend maakte bij Katwijk te willen vetrekken. Dat liep in eerste instantie op niets uit en tot mijn verbazing werd het daarna stil. Een paar weken geleden ontstonden er wel weer wat contacten met Tweede Divisie clubs uit het oosten van het land, maar dat is voor mij nooit een optie geweest gezien de afstand en mijn maatschappelijke carrière.”

Koroglu werkt voor de Ricardo van Rhijn Foundation. Hij begeleidt autistische kinderen. Door te kiezen voor OFC kan hij dat prima combineren. Koroglu: “Dat was een belangrijke afweging en daarnaast kan ik me bij OFC ook verder ontwikkelen in het trainersvak. Ik ga komend de jeugdkeepers trainen en in de toekomst wil ik daar nog meer in gaan doen.”

De van Armeense origine in Amersfoort geboren Koroglu debuteerde in het seizoen 2000/2001 in het betaalde voetbal bij FC Utrecht. Via Top Oss kwam hij in 2002 bij Haarlem terecht. Ook speelde hij nog voor MVV en AGOVV. In Amsterdam verdedigde hij de kleuren van Turkiyemspor (2004/2005) en Chabab (2008/2009). Verder speelde hij voor Roda’46, SDV Barneveld en de laatste vijf jaar dus voor Katwijk.

Met zijn vertrek bij Katwijk komt ook een einde aan het voetballen op zaterdag. Koroglu: “Ik heb daar echt een fantastische tijd gehad met een kampioenschap en ben zelfs gekozen tot beste keeper van de Topklasse. De ambiance op zaterdag is natuurlijk niet te vergelijken met die op zondag, maar ik denk dat we met OFC zeker iets moois neer kunnen zetten in de Derde Divisie.”

In totaal speelde Koroglu 33 wedstrijden in het betaalde voetbal waarvan negentien voor Haarlem. De 37-jarige doelman begon als spits bij VVZA in Amersfoort, maar Koroglu zal komend seizoen de strijd aan moeten gaan met de huidige eerste doelman Danny Been.

Foto Orange Pictures /Wessel Dekker

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC