Atilla Yildirim verruilt Turkije voor Ajax

Na ongeveer tien jaar in het buitenland is Atilla Yildirim weer terug in Nederland. De 31-jarige spits speelde de afgelopen jaren met name in Turkije, maar draagt sinds deze zomer weer het Ajax-shirt.

Voor Yildirim was het duidelijk dat hij dit seizoen weer in Nederland aan de slag wilde, de voornaamste reden daarvoor was zijn gezin. “Ik had de intentie om op zoek te gaan naar een club in de Keuken Kampioen Divisie, maar ik kwam van een blessure en dat maakte het lastig.” Via zijn voormalig jeugdtrainer Jethro Abram kwam hij vervolgens op het spoor van Ajax. “Met Jethro heb ik altijd contact gehouden en hij had weer goed contact met Sergio Cameron, die assistent is bij Ajax. Zo begon het balletje te rollen en ben ik in gesprek gegaan met onder andere hoofdtrainer Sander Middelbeek.”

Ajax wil voor de zaterdagtak graag spelers aan zich binden die een verleden hebben in de Ajax-jeugd. In dat plaatje paste Yildirim uitstekend. Toch moest hij er wel even over nadenken. “Ik heb wat tijd gevraagd om mijn keuze te maken, omdat de Vierde Divisie niet was wat ik in eerste instantie voor ogen had.” Wat uiteindelijk de doorslag gaf, was het traject dat de spits naast het voetballen kan gaan volgen: de Ajax Coaching Academy. “Ik wist al dat ik graag trainer wilde worden en dit is een mooi traject, waarbij je in een paar jaar meer leert over het trainerschap en het fundament van Ajax. Het is mooi dat Ajax zulke kansen biedt aan voormalig jeugdspelers.”

Maar naast de ambitie om trainer te worden, heeft Yildirim ook als voetballer zeker nog ambities: “Ik kan slecht tegen mijn verlies. Ook als is dit de amateurtak van Ajax, ik vind dat we altijd moeten winnen en wil graag kampioen worden met Ajax. Ik ben nog niet helemaal topfit, maar hoop dan zeker mijn steentje daaraan bij te kunnen dragen.”

Foto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)