Home / Algemeen / Atletico Club Amsterdam wil meer zijn dan een voetbalclub

Atletico Club Amsterdam wil meer zijn dan een voetbalclub

Amsterdam heeft er vanaf dit seizoen een nieuwe voetbalclub bij. Eind juni werd bekend dat Atletico Club Amsterdam was opgericht. De zaterdagselectie zal uit gaan komen in de vierde klasse B en de zondag begint in de vijfde klasse C.

Jamal Ahaddouch is een van de oprichters van de club en zal naast de functie van voorzitter ook het trainerschap van de zaterdag op zich nemen. Mustafa Ahaddouch neemt de zondagselectie onder zijn hoede. Jamal Ahaddouch: “De focus van de club ligt bij het opzetten van de jeugdafdeling. We willen een kweekvijver worden. Er zijn grote wachtlijsten bij clubs in de buurt en hier willen wij graag bij helpen. We beginnen dit seizoen met twee jeugdelftallen, maar dat willen we snel uit gaan breiden. We starten met 105 leden aan dit seizoen en dat aantal willen we volgend jaar verdubbelen.”

Naast het voetbal wil Atletico Club Amsterdam er zijn voor de gemeenschap. “We gaan bijvoorbeeld samenwerken met een organisatie die de jeugd de mogelijkheid biedt om huiswerkbegeleiding te krijgen. En voor de oudere leden doen we dat met een uitzendbureau zodat ze sneller de stap naar de arbeidsmarkt kunnen maken. Ook mensen die niet willen voetballen kunnen bij ons terecht. Je kan Atletico Club Amsterdam zien als een club met een grote maatschappelijke functie. Het voetbal komt niet altijd op de eerste plaats.”

Ahaddouch (rechts) als trainer van Zeeburgia

Ahaddouch werd vorig seizoen in zijn eerste jaar gelijk kampioen in de zaterdag vierde klasse met Zeeburgia. Kan hij dit kunststukje herhalen met zijn nieuwe club? Ahaddouch heeft zich in ieder geval nog geen doelen gesteld. “We zijn voorzichtig met het formuleren van doelstellingen. Zoals ik al zei krijgt de jeugd de grootste aandacht. Er is geen druk om gelijk te promoveren in het eerste jaar. We willen gewoon lekker voetballen zonder gezeik. De selectie bestaat uit spelers die ik nog ken van mijn tijd bij Zeeburgia, aangevuld met jongens van clubs als VVA/Spartaan en Nieuw-West United. Ik denk wel dat we voor de bovenste plekken mee kunnen spelen. Ik beschik over genoeg scorend vermogen en achterin staat het goed.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!