Augustijn wint met AS’80 eindelijk van oude club

AS’80 gaat met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van Sandor Augustijn boekte zondag in de vierde klasse F een 3-2 zege op Baarn. Daardoor hebben de Almeerders, die in de laatste acht duels slechts één keer verloren, aansluiting gevonden met de subtop.

Sherwan Mustafa zette AS’80 zondag op een 1-0 voorsprong. De fysiek sterke en snelle spits bezorgde zijn ploeg daarmee een droomstart, maar binnen een tijdsbestek van tien minuten kantelde het duel volledig. Eerst werd een corner binnen gewerkt en daarna een penalty, die de gasten verkregen na een overtreding in het zestienmetergebied. Daardoor zochten de Almeerders de kleedkamer op met een 1-2 achterstand.

“In de eerste helft hadden we moeite met het werkvoetbal van Baarn”, zag Augustijn, die met zijn ploeg tot nader order op gras speelt. “Het is ook een tegenstander die ons slecht ligt. Vorig jaar pakten we zelfs maar een punt tegen ze. Misschien komt dat wel doordat ik daar vier jaar trainer ben geweest en ze daarom per se van ons willen winnen.”

Toch lukte het AS’80, dat na de theepauze met meer druk vooruit ging spelen, om terug te komen tot 2-2. Een strakke voorzet van Mike Logtenberg werd na 48 minuten door een verdediger van Baarn achter de eigen doelman gewerkt, waarna Mees van Eck de winnende voor zijn rekening nam.

De aanvaller werd diep gestuurd en hield oog-in-oog met de doelman het hoofd koel. “Na de 3-2 ging Baarn vol voor de gelijkmaker en pompten zij de bal naar voren, maar gelukkig had onze keeper Michael van Mouwerik nog drie geweldige reddingen in huis”, glunderde Augustijn.

De oefenmeester zag wel meerdere spelers tegen een gele kaart aanlopen. “Het was een harde wedstrijd met opstootjes en meerdere overtredingen, maar ik ben echt trots op de manier waarop mijn ploeg heeft gespeeld. Iedereen knokte voor elkaar. Na een teleurstellend begin van de competitie zijn we weer helemaal terug”, besloot Augustijn, die op 29 januari de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen staartploeg Ankaraspor.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Foto: Niek Withagen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)