Foto Hans van Beek: Azzouz in actie tijdens het Kampioenschap van Amsterdam

Azzouz na één seizoen weer terug op het oude nest bij WVHEDW

Ashraf Azzouz maakte een jaar geleden de overstap van WV-HEDW naar HBOK. Na één seizoen in Zunderdorp keerde hij deze zomer echter alweer terug op Sportpark Middenmeer. “Een warm bad”, vindt de aanvaller, die vanwege de promotie van WV-HEDW opnieuw in de zaterdag eerste klasse zal uitkomen.

Azzouz kon de trainingen van de club uit oost niet meer combineren met de trainingen van zaalvoetbalclub AORC/Lebo en de voorhoedespeler vertrok daarom naar HBOK. Komend seizoen is het allemaal anders bij WV-HEDW. “Ze zijn van mening dat je toch wel twee dagen moet herstellen van een wedstrijd op de zaterdag. Dus ook WV traint nu op de dinsdag en donderdag en op maandag en woensdag train ik dan met AORC/Lebo.”

Het gewijzigde trainingsschema was niet de enige reden voor Azzouz om HBOK na één seizoen weer te verlaten. De club kende met het vertrekken van een aantal ervaren spelers een behoorlijke leegloop. “Tom Clobus gaf al vroeg aan weg te gaan naar OSV, Tom de Lange is naar JOS gegaan en Robin Thiel vertrok naar OFC. Dit zijn spelers waar ik naar op kijk en waar ik me aan kan optrekken. Ik had geen zin om in mijn eentje op 23-jarige leeftijd HBOK op sleeptouw te brengen in de tweede klasse. Ik heb spelers nodig waar ik iets van kan leren qua ervaring.”

Foto Martin van Zurk : Ashraf Azzouz
Foto Martin van Zurk : Ashraf Azzouz

Het jaar bij HBOK beviel de aanvaller goed. “Maar ik miste de professionaliteit die een club als WV-HEDW wel heeft. Qua organisatie, qua materiaal en qua accommodatie. Er is veel veranderd hier. Het nieuwe clubhuis ziet er professioneel uit”, vertelt Azzouz, die altijd zijn lijntjes had openstaan bij WV-HEDW. “Ik heb contact gehouden met assistent-trainer Remon van de Star. Ik wist dat het een warm bad zou worden en dat ik altijd welkom zou zijn.”

Terug op het oude nest kende Azzouz een prima voorbereiding. “Ik heb wel last gehad van mijn hamstring, maar ik ben er snel bovenop geholpen. Als team hebben we een paar goede wedstrijden afgewisseld met een paar mindere. Van Breukelen win je overtuigend met 4-1 en Ajax (beker red.) en De Merino’s verlies je beide met 0-2. Het is voor Kees Oostermeijer nog even zoeken welke spelers goed met elkaar uit de voeten kunnen. Ik denk wel dat we er beter voor staan dan twee seizoenen geleden. De jongens, waaronder ik, hebben wat kunnen bijspijkeren en hebben nu wat meer ervaring. We moeten kijken hoe we er na een paar wedstrijden voor staan en of er een plek bij de top vijf in zit.”

Verslag: Justin Crombeen
Foto boven Hans van Beek: Ashraf Azzouz in actie op het Kampioenschap van Amsterdam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)