Bakker (Wartburgia) na droomstart: “Op de training spatten de vonken er vanaf”

Stel je opent voor het derde jaar op rij de competitie tegen de landskampioen en stel dat je drie keer wint. Dat klinkt haast onmogelijk, maar het dameselftal van Wartburgia bewijst dat het kan. “Ik ga bijna denken dat de KNVB het bewust doet”, zegt Wartburgia-trainster Suzanne Bakker met een grote glimlach.

Het dameselftal van Wartburgia is momenteel de trotse lijstaanvoerder van de Topklasse. De ploeg van Bakker heeft uit vier wedstrijden de volle score gehaald. “Op de openingsdag van de competitie troffen wij Saestum”, gaat Bakker verder. “Het was al voor het derde jaar op rij dat wij moesten openen tegen de landskampioen, het is bijna geen verrassing meer dat wij winnen, haha.”

De uitstekende start is niet uniek. “Twee seizoenen geleden wisten wij de eerste vijf duels van het seizoen te winnen. Onze grootste kracht is dat we keihard voor elkaar willen werken. Ook op de training spatten de vonken er vanaf.”

De selectie van Wartburgia is in vergelijking met de vorige voetbaljaargang nauwelijks gewijzigd. “Ons team is voor ongeveer tachtig procent hetzelfde. Er zijn wel enkele dames bijgekomen. Dat zijn over het algemeen meiden die al in de topklasse hebben gespeeld.”

Voor Bakker trainer werd, speelde ze acht jaar in de Dames 1 van Wartburgia. “Ik ben nog een jaartje weggeweest. Ik kreeg de kans om bij FC Utrecht te voetballen”, vertelt ze. Nu is natuurlijk de grote vraag: Wordt Wartburgia landskampioen? “Wij bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, maar het zou natuurlijk geweldig zijn. Het is mij in ieder geval nog nooit gelukt in het shirt van Wartburgia.”

Archieffoto: Website ADO Den Haag Vrouwen/Julian Lukassen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)