Home / Algemeen / Bart Logchies verlengt contract bij Swift

Bart Logchies verlengt contract bij Swift

Trainer Bart Logchies heeft donderdagavond zijn contract bij hoofdklasser AVV Swift met een jaar verlengd. De oefenmeester die momenteel bezig aan zijn eerste seizoen aan het Olympiaplein heeft het prima naar zijn zin en ziet nog genoeg groei mogelijkheden.

“Swift is een hartstikke leuke club en ik beschik over een goede groep. Ik heb het genoeg naar mijn zin om hier nog langer te blijven”, zegt Logchies. Onder zijn leiding baarde Swift dit seizoen opzien door haar prestaties in het bekertoernooi door bekerhouder Vitesse uit te schakelen en de prestatie tegen Feyenoord. “Het is natuurlijk wel een raar seizoen tot op heden. Ik heb het gevoel dat we nu weer een beetje in onze eigen doen komen.”

Alle aandacht voor de club en de inspanningen hebben er wel voor gezorgd dat Swift in de competitie minder presteert dan werd verwacht. “Tegen Rijsoord (2-1 nederlaag, red.) afgelopen zaterdag had ik voor het eerst weer het gevoel dat we zouden winnen. Op onverklaarbare wijze is dat niet gebeurd.”

Voor de toekomst heeft Logchies voldoende plannen. In lange gesprekken met Wolfgang Hommes (technische zaken) kwam dat allemaal aan de orde. “We willen meer gaan kijken naar de doorstroming binnen de club. Daarnaast willen we meer gaan doen met videoanalyse en het bestuderen van onze tegenstanders. We trainen maar twee keer per week dus we moeten het in andere dingen gaan zoeken om ons te verbeteren. Als we deze spelergroep bij elkaar kunnen houden en winst kunnen boeken op voetbalgebied zie ik het positief in voor volgend seizoen.”

Zaterdag tegen ‘s Gravenzande kan Logchies geen beroep doen op spits Tim Wulffraat. De van AFC overgekomen aanvaller vreest dat hij weer zijn kruisband heeft afgescheurd. Later vandaag (vrijdag) moet blijken of dat ook echt zo is. Ook aanvoerder Rutger de Vries en Syrano Morrison zijn er niet bij wegens blessures. Daar tegenover staat de terugkeer van Ron Rosenhart.

Foto Jos Spitteler | Bart Logchies na afloop van het duel tegen Feyenoord

Send this to a friend