Bart Zoet ziet het wel goed komen met RKAVIC

Zaterdag tweede klasser RKAV kende een dramatische start  van het seizoen. De promovendus uit Amstelveen stond n zeven wedstrijden met nul punten stijf onderaan en kreeg veel doelpunten tegen. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen waaronder van het op de derde plaats staande De Merino’s.

Middenvelder Bart Zoet kan de ommekeer redelijk eenvoudig verklaren. Zoet: “ Het was erg wennen aan het hogere niveau aan het begin van het seizoen en we hadden ook nog eens te maken met veel blessures. Vorig seizoen begonnen we ook met vier nederlagen  en zijn we uiteindelijk gepromoveerd. Nu is het het dubbele maar dat zegt dus niet alles.”

Bart Zoet vorig seizoen in actie tegen Ouderkerk
Bart Zoet vorig seizoen in actie tegen Ouderkerk

Na de bekendmaking van de indeling was er wel enige teleurstelling bij RKAVIC. Zoet:” We hadden natuurlijk graag in de die Amsterdamse afdeling gezeten. Het is leuk voor de extra aandacht maar het soort voetbal is ook anders. We oefenden laatste tegen AMVJ (3-2 nederlaag, red.) en dat is de koploper in 2A. En wij staan onderaan in 2B. Het ia allemaal wat fysieker in die klasse terwijl het in 2A allemaal at technischer is. Daar hebben we aan moeten wennen. Ik kan slecht tegen me verlies  en as soms niet te genieten maar de sfeer onderling is altijd goed gebleven en de trainingsopkomst was ook altijd hoog”

Zeven wedstrijden op rij wreder er verloren zoals ook deze wedstrijd tegen Geinoord (1-2)
Zeven wedstrijden op rij werden er verloren zoals ook deze wedstrijd tegen Geinoord (1-2)

De ruime nederlagen in de eerste weken had daar ook zeker mee te maken. Na zeven duels hadden de Amstelveners  29 tegendoelpunten. Zoet: “ De laatste twee wedstrijden hebben we de nul gehouden. We zijn iets meer in gaan zakken. Ik heb ook tegen de trainer gezegd dat we ons af en toe best aan mogen passen. Net ten koste van alles. Afgelopen zaterdag hadden we het de eerste twintig minuten moeilijk om dat we wat achteruit lopen maar daarna kwamen we zelf weer aan voetballen toe.”

“Argon, De Merino’s en Woudenberg zijn misschien iets beter dan de rest. Voor alle andere teams doen we niet veel onder. We hoeven ons dus echt geen zorgen te maken. De aansluiting is er nu bijna. Komend weekend spelen we thuis tegen nummer drie Benschop als we daar weer een goed resultaat tegen neer kunnen zetten dan zijn we er echt weer bij. Het is jammer dat we thuis niet veel publiek hebben (bij uitwedstrijden zitten er meestal zo’n 250 toeschouwers, red.) maar de club doet er alles aan om het voor ons zo goed mogelijk te verzorgen.”

Kijk voor de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)