Bas Buimer (Swift): “Hoop ongeveer vijftien goals te maken”

Bas Buimer maakte afgelopen zomer de overstap van Be Quick 28 naar Swift. De spits kende een goede seizoenstart en wist tot dusver vier keer het net te vinden in de competitie. Buimer hoopt zijn prima begin een goed vervolg te kunnen geven.

Buimer heeft het de eerste maanden uitstekend naar zijn zin bij de hoofdklasser. “We hebben een hele leuke groep en ik ben hier meteen goed ontvangen. Swift is een erg mooie club om bij te spelen. Ik vind naast het presteren gezelligheid ook heel belangrijk en wat dat betreft ben ik hier zeker op mijn plaats. Vorige week donderdag bijvoorbeeld hadden we een pokertoernooi en dan blijft ook iedereen een biertje drinken.”

bas-buimer-tekst

Ook sportief gezien begon de goaltjesdief goed aan het seizoen. In de eerste vijf wedstrijden scoorde Buimer vier keer. “Ik begon echt lekker in de competitie met vier goals in drie wedstrijden. Het is jammer dat ik dit in de afgelopen twee wedstrijden niet heb weten door te trekken. Afgelopen zaterdag tegen Sliedrecht heb ik ook niet echt kansen gehad om te scoren. Het belangrijkste is dat we drie punten hebben gepakt. De doelpunten komen vanzelf wel weer. Ik heb ook al een aantal weddenschappen lopen hier, maar daar ga ik nog niets over vertellen. Laat ik zeggen dat ik hoop ongeveer vijftien goals te maken.”

Buimer ziet wel verschil tussen Swift en zijn oude club Be Quick 28, waarmee hij in de eerste klasse speelde. “Het niveau ligt hier wel hoger. Bij Be Quick 28 moest ik vaak ook zelf mijn kansen creëren, terwijl ik hier wat meer aanvoer en assists krijg. Dat is voor een spits natuurlijk altijd lekker en belangrijk.

Waar Swift kan eindigen dit seizoen vindt de aanvaller nog lastig te bepalen. “Ik denk dat er een aantal kampioenskandidaten zijn waaronder Achilles Veen en Hoek. Als wij ons niveau halen zitten wij daar denk ik net onder,” aldus Buimer.

Foto’s: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)