Home / slideshow / BAV vraagt om nieuw steunpakket voor amateurclubs

BAV vraagt om nieuw steunpakket voor amateurclubs

Dit voorjaar kwam er vanuit de overheid een steunpakket voor amateurclubs. De clubs worden immers hard geraakt door het coronavirus. Door het stopzetten van de competities en het sluiten van kantines zagen veel clubs dat het uitgerekend in de beste maanden van het jaar leeg bleef.

Slechts een paar weken na de start van de nieuwe competitie zijn clubs nu in een vergelijkbare situatie terecht gekomen. De kantines zijn voor een periode van minimaal 6 weken dicht. Het zorgt ervoor dat steeds meer clubs zich zorgen maken over hun voortbestaan. In april was dat nog 8,7%, nu is dat percentage opgelopen naar 29,6%, zo blijkt uit een enquête van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV). Bijna 40% van de amateurclubs omschrijft haar financiële positie als ‘zorgelijk’.

Ondertussen is onduidelijk hoe lang deze situatie nog zal duren. De BAV doet dan ook een beroep op de overheid en richt zich met  een brief aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de vaste Kamercommissie van de Tweede Kamer, de vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Vereniging Sport en Gemeenten. Daarin wordt gevraagd om een nieuw steunpakket voor amateurclubs.

Lees hier de hele brief van de BAV

Send this to a friend