BBA: Zwanenburg terug op plek 2 na zwaarbevochten zege op Terrasvogels

Dit wedstrijdverslag is onderdeel van de verkiezing van de Beste Beschrijver Amateurvoetbal, in samenwerking met Staantribune. De top-2 van onze regio bezocht afgelopen weekend een wedstrijd van het eerste elftal. Deze verslagen worden als uitzondering in zijn geheel gepubliceerd. De eerste inzending is van Evert Jonker, die wekelijks de verslagen schrijft van zondag vierdeklasser Zwanenburg. Vind jij dat Evert Jonker de enige echte Broodje Bal Award moet winnen? Stem dan via deze link op de website van Staantribune.

René Jonker – Daan de Graaf, Nigel Ciebrant, Mitch Snijders, Ian Ruigrok – Iggy Stolwijk, Davy Buijs (75e min Wesley Koopmans), Kevin Verhoeve, Bas van Leijden (10e min Roy von Mauw), Patrick Selvi. Tim Hollander.

De wedstrijd tegen Terrasvogels gaf ik vorige week al het predicaat; “zorgwedstrijd”. De uitwedstrijd was een makkelijke 5-1 overwinning voor onze boys. Maar de laatste weken voetbalt Terrasvogels zorgenvrij, omdat ze veilig zijn en niet meer mee kunnen doen voor een periodetitel. Er staat dus geen druk op en dat is dan altijd lekker voetballen. Voor Zwanenburg is de missie natuurlijk een plek in de nacompetitie en dus moeten we blijven meedoen. Dat zou dus wel eens geen makkelijke wedstrijd kunnen worden. Helaas ook deze keer nog Said Sakhsoukh aan de kant en hij had gezelschap van Jim Bakker. Voor beide heren was er nog 1 wedstrijd schorsing Ook ging er vandaag vooraf nog meer niet helemaal soepeltjes. Mark Mul kon niet voluit gaan bij de warming up en had nog te veel last van de blessure die hij vorige week opliep bij DIO. Op het laatste moment moest er dus nog wat worden omgezet en moest hij uit de beginopstelling worden gehaald. Daarnaast speelde de temperatuur natuurlijk een rol. Een plotselinge verandering is niet altijd goed voor de spieren en het uithoudingsvermogen.

Om even voor 2 uur mocht pupil van de week Amir Bouriche, de wedstrijd op gang brengen en kon het publiek zich gaan opmaken voor een leuke wedstrijd. Toch was de start van Zwanenburg weer eens wat nerveus en waren er al vrij snel kleine communicatiefoutjes die de bezoekers het gevoel gaven dat er wat te halen viel in Zwanenburg. Vrij snel in de wedstrijd waren er enkele kansjes voor de weer terugkeerde Davy Buijs en Kevin Verhoeve. Toch was botsing tussen Bas van Leijden en aanvoerder Mitchel Smithuis van Terrasvogels het eerste echte vermeldenswaardige feit. Bij deze botsing liep Bas van Leijden een hoofdwond op en moest hij zich laten vervangen. Roy von Mauw was de aangewezen vervanger en wisselde met Daan de Graaf van plek. Daan de Graaf ging het middenveld bemannen en de daar spelende Kevin Verhoeve kwam linksvoor te spelen. Kort na dit oponthoud kreeg Zwanenburg een vrije trap op ongeveer 20 m links van de goal van Terrasvogels en Mitch Snijders wilde dit klusje wel klaren. Vorige week was hij al trefzeker uit een vrije trap en ook vandaag had hij de richting nog steeds in de benen. De bal suisde heerlijk door de lucht en kwam helaas precies tegen de kruising. Toch put de thuisploeg hier moed uit en er wordt hard gewerkt om de verdediging van Terrasvogels te laten capituleren. We moeten echter wachten tot de 35e min voordat Zwanenburg eindelijk de opening heeft gevonden en ook de goed keepende Casper van Duijn van Terrasvogels zich gewonnen moet geven.

Een aanval van Zwanenburg komt bij Daan de Graaf. Hij geeft een heerlijke voorzet en Tim Hollander weet koppend diagonaal de bal in het net te laten vallen. Daarmee beloont de thuisploeg het harde werken kunnen de supporters wat relaxter de wedstrijd bekijken. De boys van Mehmet Simsek willen nog voor rust de wedstrijd beslissen, maar dat lukt dus niet, omdat we soms te gehaast zijn en op andere momenten de rust niet kunnen bewaren om te kijken waar de bal naar toe kan. Dat maakt dat de wedstrijd ook in de tweede helft weer ongemeen spannend is. Kort na de rust weet Mitch Snijders een vrije trap vanaf ongeveer 25 m nu wel in het doel te krijgen. Het is dan 2-0, maar binnen 10 minuten weet Terrasvogels uit een corner van dichtbij de bal achter de verder voldoende spelende René Jonker te krijgen en dan is het 1-2. We zitten dan in de 60e minuut en dus heeft Terrasvogels nog een half uur om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Het wordt voor de thuisploeg niet makkelijker en men moet ook nog eens met het verstand spelen om geen kaarten te ontvangen. Helaas ontkomt Davy Buijs niet aan zo’n presentje als hij te laat een tackle inzet en een tegenstander raakt in plaats van de bal. De bezoekers brengen kort na elkaar 3 verse krachten in het veld en daar kan Zwanenburg alleen nog Wesley Koopmans tegenover laten invallen. Hij komt de moegestreden Davy Buijs vervangen en gaat rechtsachter op de plek van Roy von Mauw spelen.

Laatstgenoemde moet dan op het middenveld de lekken proberen te dichten en de angel uit het spel van Terrasvogels halen. Gelukkig voelen ook de gasten langzaamaan de energie wegvloeien en uiteindelijk is het Zwanenburg wat weer kansen krijgt, maar het geluk niet mee heeft. Gelukkig blaast de rustig leidende scheidsrechter na 3 minuten extra tijd voor het laatst en kunnen de Zwanenburgers vermoeid, maar tevreden de kleedkamer opzoeken. Daar komt het goede nieuws door, dat de strijd tussen Alliance’22 en Spaarnwoude is geëindigd in een nipte overwinning voor de thuisclub. Dat is dus een nederlaag voor de paarshemden uit Spaarndam en brengt ons terug op de 2e plek. Al met al dus een lekker weekend met een heerlijk eindakkoord. Nu twee weken rust om de kleine pijntjes weg te laten gaan en dan is de volgende wedstrijd dus naast Said Sakhsoukh en Jim Bakker ook Mark Mul weer terug bij de ploeg. Nu maar over op de eieren voor het paasontbijt en verder niet te veel in de zon, want dat is niet goed voor de spiertjes!!!!!!!!!!!

De punten voor de man of the match gaan deze week naar Roy von Mauw, Nigel Ciebrant en Mitch Snijders en Tijm Hollander.
Op zich is het moeilijk om een onderscheid te maken tussen deze mannen, omdat ze allen belangrijk waren, maar ook hier en daar op een paar kleine foutjes waren te betrappen. Ook Ian Ruigrok en Kevin Verhoeve staan in de bovenste groep. Toch gaan de 3 punten naar Roy von Mauw. Na een stageweek in Spanje weer terug en gelijk al na 10 minuten, zonder noemenswaardige warming up het veld in voor de geblesseerde Bas van Leijden. Vervolgens eerst als rechtsback aan de bak en in het laatste kwartier dan nog naar het middenveld doorschuiven om de angel er uit te halen bij de tegenpartij, die nog een tandje bijzet met drie verse wissels. Plek 2 is voor Nigel Ciebrant die weer een rots in de branding was centraal in de verdediging. Op plek 3 staan ten slotte Mitch Snijders en Tim Hollander. Zij maakten de doelpunten en waren dus zeker bepalend voor de uiteindelijke overwinning. Een heerlijke kopbal en een schitterende vrije trap.
1 en 3 punten – Roy von Mauw
2 en 2 punten – Nigel Ciebrant
3 en 1 punt – Mitch Snijders en Tim Hollander

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)