Home / Algemeen / Beelden RKAVV TV helpen JOS aan een punt
24042016 RKAVV JOS foto Martin van Zurk

Beelden RKAVV TV helpen JOS aan een punt

De strijd om lijfsbehoud onderin de zondag hoofdklasse blijft ongemeen spannend. JOS Watergraafsmeer speelde in Leidschendam gelijk (0-0) tegen RKAVV, maar zag de concurrenten ook allemaal gelijk spelen. Colby Harmon stopte een strafschop.

EDO (tegen ADO’20), SDO (tegen Nieuwerkerk) speelde ook gelijk. Trainer Sander Middelbeek zag alleen De Meern (zege op Nieuw Utrecht) verder weglopen. Middelbeek: “Gezien de stand verandert er inderdaad niet veel. We begonnen een half uur later dan de rest en ik wist dus de uitslagen van onze concurrenten dus in de slotfase heb ik dan ook niet de nodige risico’s hoeven nemen. Ik kan zeker leven met een punt. Het had beide kanten op kunnen gaan.”

Foto Martin van Zurk: Stefan Schipper (l) verving de geschorste Tom de Lange
Foto Martin van Zurk: Stefan Schipper (l) verving de geschorste Tom de Lange

De start tegen RKAVV zag er niet veel belovend uit. Al na drie minuten legde scheidsrechter Dröge de bal op de stip nadat, in zijn ogen, doelman Colby Harmon een overtreding had begaan. Middelbeek: “Het was een jonge scheidsrechter en die liet zich hier gewoon misleiden want dit was absoluut geen strafschop. Colby speelde echt de bal.” Harmon had zijn huiswerk echter goed gedaan. Door via RKAVV TV alle beelden van dit seizoen terug te kijken wist hij precies hoe Jedsel Markes zijn strafschop zou nemen en dus kon de Harmon redding brengen (zie foto boven).

In het eerst half uur had JOS, mede door een stevige tegenwind, weinig te vertellen. Pas in het laatste kwartier kreeg het een aardige mogelijkheid via Stefan Schipper, die de geschorste Tom de Lange verving, maar de aanvaller schoot in het zijnet.

Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken in 'vogelvlucht'
Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken gaat over het been van Lauwers

Middelbeek: “ Na rust hebben we achterin weinig tot niets weggegeven en kregen we via Schipper nog wel een mogelijkheid en Maurice Renger was er nog een keer dichtbij, maar die werd neergehaald.”

Vijf minuten voor tijd leek het er op dat JOS dan toch nog dat fel begeerde doelpunt zou krijgen. RKAVV doelman Mike ten Kroode pakte een hoge bal en deed vervolgens een stap naar achter. Volgens RKAVV-supporters zou hij over de doellijn zijn gestapt. Middelbeek: “Dat hoorde ik ook, maar ik heb zelf niet kunnen zien dus dan is het lastig oordelen.” In de slotfase schoot Jop Verhage van 25 meter nog mis op een leeg doel.

24042016 RKAVV JOS foto Martin van Zurk

Middelbeek: “We staan twee punten voor en spelen zondag thuis tegen EDO (de ploeg van Roy van der Mije, de nieuwe trainer van JOS). Daarna krijgen we nog ADO’20 en Nieuw Utrecht. We moeten het kunnen redden. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse.

Foto’s Martin van Zurk

Send this to a friend