Bekeravontuur KDO eindigt bij Grasshoppers

Het bekeravontuur van zondag tweedeklasser KDO is geëindigd in Hoogwoud. De ploeg van Raymond de Jong liet zich in de slotfase verrassen door Grasshoppers, middenmoter in de derde klasse A: 2-1.

Een matige openingsfase, met weinig kansen aan beide kanten, werd halverwege de eerste helft opengebroken door een raak afstandsschot van KDO-spits Mika van der Weijden: 0-1. Jesse Stange had de Kwakelse voorsprong na een klein uur kunnen verdubbelen, alleen stuiterde zijn inzet via de binnenkant van de paal terug het veld in. Direct in de tegenstoot sloeg Grasshoppers toe. Met een strak schot van Thijs Kruijssen werd KDO-doelman Tobias Ravelli verrast: 1-1.

Vervolgens nam de thuisploeg, dat het in de voorgaande seizoenen Ajax en Swift behoorlijk lastig maakte, de controle in de wedstrijd over. Twee minuten voor tijd resulteerde dit in de 2-1. Een strakke voorzet van Jim Roodhof werd door Shane Knijn tot doelpunt gepromoveerd. Amper een minuut later kreeg KDO een uitgelezen mogelijkheid op een gelijkmaker om strafschoppen af te dwingen. Dat was niet aan de bezoekers besteed, want invaller Jim Klijn schoot de bal huizenhoog over. Het Kwakelse bekeravontuur was daarmee ten einde.

De ploeg van Raymond de Jong kan zich nu volledig gaan focussen op de competitie. In de zondag tweede klasse C staat KDO zevende. Dit weekend komt laagvlieger ESTO op bezoek in De Kwakel. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: John Beckman