Bekeravontuur voor Legmeervogels al weer over

Voor de kersverse zondag eersteklasser Legmeervogels is het bekeravontuur al weer over. De ploeg van Jack Honsbeek behaalde vier punten uit de drie duels tegen Aalsmeer (zaterdag), DOSR en CSW. De 2-1 zege tegen CSW was dus niet voldoende voor een plek in de knock-outfase.

De nederlaag tegen Aalsmeer, dat samen met CSW wel door gaat, in de eerste speelronde bleek achteraf fataal. Midweeks zorgde het 2-2 gelijkspel tegen DOSR voor de genadeklap. Doelpunten van Janyro Purperhart en Dennis Bakker waren niet voldoende voor de zege.

Tegen CSW stond er dan ook niets meer dan de eer op het spel. De laatste test voordat zondag de competitie begint tegen Purmersteijn begon dramatisch voor de ploeg uit Uithoorn. Al na acht minuten benutte Menno van de Leeden een strafschop voor CSW na de overtreding van Purperhart (0-1).

De tegentreffer zorgde er voor dat Legmeervogels wat beter in zijn spel kwam. De doelpunten vielen echter pas na rust. Al moest daar lang op gewacht worden. De beste kansen waren zelfs voor de ploeg uit Wilnis. Pas tien minuten voor tijd neemt de ploeg van Honsbeek het initiatief echt in handen. Het resulteert uiteindelijk in de 85ste minuut in de gelijkmaker van Stefan Tichelaar. In de blessuretijd zorgt Tim Correia zelfs voor de winnende treffer. Voor het bereiken van de volgende ronde was het dus niet genoeg, maar het zorgt er in ieder geval wel voor dat Legmeervogels met een beter gevoel uit kan kijken naar het eerste competitietreffen met Purmersteijn.