Bekeravontuur WVHEDW eindigt tegen jeugdig EDO

Zaterdg tweedeklasser WV-HEDW is in de achtste finales van de districtsbeker gestrand. De ploeg van Kees Oostermeijer gaf op bezoek bij EDO een 1-0 voorsprong uit handen. In Haarlem werd met 1-3 van de jonge zondag eersteklasser verloren.

Door de stevige wind en het lastig te bespeelbare kunstgras (Oostermeijer: “stuiterveld”) waren de omstandigheden niet geweldig voor WV-HEDW. De gasten mochten doelman Mitchel Dijkstra bovendien dankbaar zijn dat hij zijn ploeg behoedde voor een vroege achterstand. EDO-aanvaller Terence Groothusen dook vrij op voor Dijkstra, maar kreeg de bal tot twee keer toe niet in het net. Bij de laatste poging moest de sluitpost zich strekken om de bal net voor de lijn uit het doel te slaan. Ook Elroy Tuur zorgde voor veel gevaar aan Haarlemse zijde, maar hij mikte langs de verkeerde kant van de paal.

Ondanks dat EDO de grootste kansen kreeg, was WV-HEDW op z’n minst gelijkwaardig aan thuisploeg. Het ontbrak de Amsterdammers echter bij de vele voorzetten aan de juiste afstemming in het doelgebied. Op het moment dat Lennart Bril op de juiste plaats stond om binnen te schuiven, raakte hij de bal verkeerd.

Toch kwamen de gasten alsnog aan de leiding. Ashraf Azzouz ging de combinatie aan met Ruben Loeve en haalde van ruim twintig meter verwoestend uit: 0-1. Op slag van rust had het zelfs nog 0-2 kunnen worden, maar Tjeerd Meijer bleek van dichtbij besluiteloos nadat Loeve hem met een fraaie lob vrij voor het doel zette.

In de tweede helft was het vooral slordig van beide kanten. WV-HEDW verloor teveel duels en kwam zelfs goed weg toen Arsenio Snijders recht op Dijkstra schoot. Bij EDO geloofden weinig mensen nog in een resultaat, totdat Florian Toen ter hoogte van de eigen dug-out een vrije trap richting het strafschopgebied schoot. Gevangen door de wind vloog de bal over iedereen heen en schatte Dijkstra deze verkeerd in, waardoor de bal in het net belandde: 1-1.

Nog geen vier minuten later sloeg EDO opnieuw toe. Een strakke voorzet van de pas 17-jarige Achraf Douiri vanaf de linkerkant schoot door en Groothusen stond bij de tweede paal klaar om de 1-2 binnen te schieten. Deze tegentreffer kwam WV-HEDW vervolgens niet meer te boven. “We hanteerden opeens teveel de lange bal, terwijl dat ons spel niet is”, zag Oostermeijer. “Er was te weinig rust op het veld. Die achterstand wilden we te gehaast goed maken en dan zie je dat het niet lukt. EDO was in de tweede helft op strijdlust beter dan ons.”

Met zelfs verdediger en voormalig EDO-speler Dennis Darnley in de spits kon WV-HEDW weinig potten breken tegen EDO, dat ondanks de gemiddelde leeftijd van 21,5 jaar genoeg volwassenheid uitstraalde om de overwinning over de streep te trekken. In de vijfde minuut van de blessuretijd bepaalde Douiri de eindstand op 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. De jonge vleugelaanvaller verzilverde zijn actie en schoot de Haarlemmers daarmee naar de kwartfinale van de districtsbeker, ten koste van WV-HEDW. Voor de Amsterdammers rest alleen nog de competitie, met de titelstrijd in de zaterdag tweede klasse A.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.