Districtsbeker west 1

Bekerfinale ADO’20-Purmersteijn op 20 mei bij De Rijp

De finale van de KNVB districtsbeker tussen ADO’20 en Purmersteijn wordt op zaterdag 20 mei gespeeld bij De Rijp. Nadat beide clubs er onderling niet uitkwamen, heeft de bond woensdagmiddag zelf de locatie vastgesteld. De bekerfinale begint om 17:00 uur op Sportpark De Rijp.

Beide ploegen kunnen zich nog verzekeren van de dubbel. Zowel ADO’20 als Purmersteijn werd afgelopen weekend kampioen van respectievelijk de Hoofdklasse en eerste klasse A. In de halve finale rekende ADO’20 af met Swift, Purmersteijn was te sterk voor cupfighter Altius.

Alleen ADO’20 veroverde eerder de districtsbeker door in 1989 GVVV in de finale te verslaan. In 1999 en 2001 wonnen de Heemskerkers de beker van West II. Purmersteijn bereikte nog nooit de eindstrijd. Bovendien is de bekerfinale een bijzonder treffer voor ADO’20-middenvelder Bas Vellema, die tegenover zijn oude club staat.

Vorig seizoen won Magreb’90 de districtsbeker. In de verlenging moest Swift haar meerderen erkennen in de huidige derdedivisionist. De laatste bekerwinnaar uit onze regio was het inmiddels ter ziele gegane Chabab, dat in 2012 ten koste van Montfoort de beker in de wacht sleepte.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)